Home » Știri » Știri sociale » Ce spune culoarea mașinii despre tine. De la alb la negru și de la roșu la galben și albastru

Ce spune culoarea mașinii despre tine. De la alb la negru și de la roșu la galben și albastru

Pană Emanuela / 29.12.2020, 10:43

Dacă ți-ai cumpărat vreodată o mașină, atunci șansele ca decizia să fi fost motivată și de culoare sunt de 99,9%. Cu siguranță cunoaștem cu toții anumite stereotipuri în ceea ce privește anumite nuanțe, însă te-ai gândit că pigmentul poate fi un semnal psihologic care exprimă modul în care ne dorim ca lumea să ne vadă? Pare-se că într-o zi anumiți oameni de știință se plictiseau, așa că s-au gândit să afle ce factori influențează un om atunci când acesta își alege culoarea mașinii și ce spune aceasta despre proprietar. Află și tu ce spune culoarea automobilului tău despre tine!

Ce spune culoarea mașinii despre tine

Se spune că personalitatea vehiculului este la fel de importantă ca și personalitatea cumpărătorului, astfel că detalii precum stilul, designul, marca și culoarea mașinii nu vor fi trecute cu vederea de șoferi. Concluziile țin de aspecte precum vârsta, educația, sexul, și într-un mod ciudat, naționalitatea.

Lea Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute și una dintre cele mai cunoscute experte în alegerea culorilor, este de părere că. atunci când ai în vedere să îți cumperi o mașină, nu contează numai dacă îți place culoarea, ci „iei în calcul și cum îți reflectă ea personalitatea“. Astfel, alegerea „nu ține doar de cum ne vedem noi, ci și de felul în care ne vor percepe ceilalți“, spune Lea.

Așadar, îți propunem să te gândești la toate mașinile care ți-au trecut prin mână și să parcurgi rândurile de mai jos. S-ar putea să rămâi surprins!

Citește și: Cod rutier 2021. Se ridică mașinile parcate în aceste locuri. Președintele României a semnat decretul

De la alb la negru și de la roșu la galben și albastru

Alb – gust și eleganță

Foarte mulți dintre noi aleg această culoare deoarece o asociază cu ideea de curat. Există un fel de puritate în alb, iar cei care își cumpără o mașină vopsită astfel sunt fără îndoială pretențioși. Cel care conduce o mașină albă vrea să creeze o impresie fesh, tânără și modernă lumii exterioare. Marcie Cooperman, un profesor de teoria culorilor la Parsons, Școală de design din New York, este de părere că „albul sugerează gust și eleganță“, fiind asociat cu onestitatea și puritatea.

Află ce spune despre tine culoarea mașinii pe care o deții
Află ce spune despre tine culoarea mașinii pe care o deții

Negru – puternic, elegant, apreciază luxul

Așa cum rochiile de seară negre sunt întotdeauna la modă, la fel se întâmplă și în cazul mașinilor. Negru a devenit culoarea de lux, fiind cea mai populară în rândul vehiculelor foarte scumpe. Chiar dacă poate nu pare, negrul este o culoare sofisticată, fiind un simbol al puterii. Cel ce alege culoarea negră pentru mașina sa este elegant și deloc ușor de manipulat. Așadar, dacă deții un astfel de automobil, stilul tău este clasic și dominant.

Roșu – debordează de energie

Roșu este culoarea celor care le place să trăiască viața la maximum și sugerează acțiune, putere și masculinitate. Potrivit specialiștilor în psihologie, un adevărat gigolo poate alege o mașină roșie. De asemenea, pentru un bărbat, un vehicul roșu poate indica statutul său în lume, fie el financiar sau legal. În cazul doamnelor, roșul reprezintă adesea doar încredere și distracție. Totuși, oricine ar fi la volanul unei mașini de culoarea focului, cu siguranță este o persoană care emană siguranță, caută în permanență noi provocări, căreia îi place să fie în centrul atenției.

Galben – jucăuș și tânăr sufletește

Auriul și galbenul sunt culori specifice veseliei și bunăstării, iar cei ce șofează mașinile cu aceste nuanțe sunt prietenoși și rafinați. Totuși, aceste culori sunt foarte vizibile, astfel că proprietarii trebuie să se gândească la un factor de protecție pentru astfel de autoturisme. Dacă mașina este aurie, nu înseamnă neapărat că șoferul tânjește după atenție, ci mai degrabă că automobilul are ceva valoare.

Albastru – liniștit și prietenos

Albastrul este culoarea favorită la nivel internațional, fiind totodată practică și veselă pentru mulți. De asemenea, albastrul proiectează stabilitatea, veridicitatea și seninătatea. Ai mașină albastră? Ești calm, credincios, credibil și demn de încredere. Principala ta calitate este înțelepciunea și îți place să analizezi lucrurile în cel mai mic detaliu.