Home » Știri » Știri sociale » Cine este dr. Nowzaradan – bătrânul medic care ajută oameni să slăbească are o super-poveste de viață

Cine este dr. Nowzaradan – bătrânul medic care ajută oameni să slăbească are o super-poveste de viață

Pană Emanuela / 08.11.2020, 17:05

Poate ați auzit de dieta Dr. Nowzaradan, dezvoltată de cunoscutul chirurg bariatric al cărui nume îl poartă, care a salvat foarte multe persoane ce sufereau de obezitate de la moarte. Pe Dr. Younan Nowzaradan îl puteți vedea în serialul american „Viața mea la 300 de kilograme“, difuzat de televiziune TLC încă din anul 2012, sau îi puteți citi impresionanta poveste de viață parcurgând acest material.

Cine este dr. Nowzaradan

Abordarea sa inovatoare privind dieta pe care a dezvoltat-o a fost pe buzele tuturor în ultima vreme. Dr. Younan Nowzaradan este unul dintre puținii chirurgi care efectuează operații la persoanele obeze, iar dieta sa este concepută special pentru pierderea în greutate preoperatorie. Dieta Dr. Nowzaradan are un dublu scop: primul este reprezentat de pierderea excesivă în greutate înainte de intervenția chirurgicală, pentru a reduce semnificativ riscurile (posibile efecte secundare și complicații grave), iar în al doilea rând, dieta este privită ca un test de angajament pentru persoanele care sunt ferme în a continua cu al doilea pas – bisturiul.

Operația nu este niciodată suficientă pentru o slăbire solidă pe termen lung, motiv pentru care pacienții Dr. Younan Nowzaradan trebuie să facă schimbări drastice în dieta zilnică și în practicile alimentare. Astfel, bătrânul chirurg îi învață pe cei care au pierdut lupta cu kilogramele că singura modalitate de a obține aspectul dorit al corpului este abordarea unui stil de viață sănătos.

Persoane atât de mari încât, adesea, alți medici nu le pot trata, își aduc speranțele, visele și viețile în fața Dr. Nowzaradan. De cele mai multe ori, această intervenție medicală crucială ajută nu doar la îmbunătățirea, ci și la salvarea vieții participanților care suferă de obezitate.

Citește și: Povestea incredibilă a lui Nicolae Minovici, medicul care s-a spânzurat de 12 ori. De ce a ales el să sfideze moartea

Bătrânul medic are o super-poveste de viață

Dr. Younan Nowzaradan, cunoscut sub numele de „Dr. Now“ (Dr. Acum – n.r.) în cadrul emisiunii „My 600-lb Life“ (Viața mea la 300 de kilograme – n.r.), este renumit pentru compasiunea cu care își tratează pacienții, efectuând până în prezent peste 2.000 de operații de slăbire. Medicul iranian-american are în jur de 70 de ani, dar nu îi veți citi vârsta pe chip, deoarece pare mai tânăr.

Acesta a absolvit Universitatea Teheran din Iran, în 1970, având doctorat în medicină, după care s-a mutat în Statele Unite pentru a-și continua pregătirea. Dar Nowzaradan este mai mult decât un simplu chirurg genial, fiind, de asemenea, un adevărat personaj, cunoscut pentru sfaturile sale aparent „fără sens“, pe care le oferă pacienților săi. Ca de exemplu, „Nu, nu trebuie să mănânci ceva, ai 800 de kilograme de mâncare în tine“.

Adevăratul motiv pentru care a luat naștere spectacolul al cărei vedetă este expertul în slăbire este chiar fiul acestuia, Jonathan Nowzaradan, cofondatorul unei companii de producție din Austin, Texas, specializată în documentare și seriale documentare. Potrivit The Austin Chronicle, compania a cunoscut succesul odată cu „Cea mai grea femeie din lume“, povestea lui Renee Williams, care cântărea 841 de kilograme, devenind pacienta tatălui lui Jonathan, după ce fusese refuzată de alți 14 medici. Din păcate, femeia a murit  în urma unui atac de cord la doar două săptămâni după o operație, care părea a fi un real succes. Acesta este doar un exemplu din cariera cuprinzătoare a doctorului Nowzaradan.

Dacă doriți să aflați mai multe despre persoana din spatele hainelor de laborator, atunci vă spunem că „Dr. Now“ nu a avut numai urcușuri în carieră, ci și coborâșuri. La fel ca alți medici chirurgi (a căror activitate implică multă responsabilitate), care au avut adesea probleme cu procesele de malpraxis, dr. Nowzaradan nu face nici el excepție. În anul 2012, atât el cât și asistentul său au făcut obiectul unui proces. Nu doar că a fost acuzat de malpraxic, ba chiar o familie a încercat să îl dea în judecată pentru că i-ar fi determinat pe cei dragi să își piardă viața.