Home » Știri » Știri sociale » Cum trebuie să arate o contestație pe care să o depui la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021

Cum trebuie să arate o contestație pe care să o depui la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021

Cojocaru Cristian / 31.08.2021, 12:19
Cum trebuie să arate o contestație pe care să o depui la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021

Afișarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă va veni și cu nemulțumiri în cazul unor elevi cu privire la nota obținută. Astfel trebuie ca aceștia să depună contestație pentru a le fi recorectate lucrările.

Ce trebuie să facă elevii pentru a depune contestație

Rezultatele vor fi afișate atât pe edu.ro cât și la avizierele instituțiilor de învățământ unde elevii absolvenți de liceu au susținut probele scrise în sesiunea de toamnă  a Bacalaureatului 2021. Astfel, elevii care obțin note mai mici decât au sperat și consideră că lucrarea lor merită a fi recorectată pentru a primi o notă mai mare, pot depunde contestație în cursul zilei de 31 august 2021.

Aceste cereri vor fi depuse între orele 12:00 și 18:00. În perioada 1 septembrie – 3 septembrie contestațiile vor fi rezolvate, iar ulterior vor fi afișate rezultatele fianle ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Notele finale vor fi afișate în data de 3 septembrie. Modelul de contestație pentru examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă va putea fi completat atât fizic și depus la secretariatul unității de învățământ precum și completat și depus online.

În concret, elevii absolvenți de liceu care doresc să conteste notele obținute la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă vor trebui să trimită modelul de contestație completat pe adresa de e-mail a instituției de învățământ unde aceștia au susținut examenul de BAC 2021. Lucrul important pe care trebuie să îl rețină elevii care depun contestații constă în faptul că notele obținute după recorectarea lucrărilor vor fi cele finale, iar acestea nu vor mai putea fi contestate.

Astfel, elevii pot obține o notă mai mică sau mai mare decât cea obținută inițial, în urma rezolvării  contestației. Modelul de contestație la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă pe care elevul va trebui să o completeze este o cerere pe care fiecare elev poate solicita recorectarea lucrării sale susținte la BAC 2021.

trebuie contestație
Model de contestatie Bacalaureat 2021 – sesiunea de toamna

Regulile de promovare a examenului de Bacalaureat 2021

Totodată, această cerere cuprinde și declarația pe care elevii o vor semna și în care afirmă că au luat la cunoștință faptul că notele pot crește sau descrește în urma corectării. Acest model de contestație pentru examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, poate fi descărcat de AICI.

Pentru ca elevii absolvenți să fie considerați admiși în cadrul Bacalaureatului 2021, aceștia trebuie să respecte mai multe condiții. Astfel, elevii vor trebui să susțină atât probele scrise cât și cele de competențe digitale. După susținerea acestor probe, elevii care au susținut Bacalaureatul 2021 trebuie să obțină cel puțin nota 5 pentru fiecare probă scrisă susținută.

Totodată, la finalul examenului de Bacalaureat 2021, media examenului trebuie să fie minim 6, astfel că nu este suficient ca un elev să obțină doar notă de trecere la fiecare probă scrisă, ci să depășească media 6, pentru a putea fi considerat absolvent. 19 august este data din 2021 când elevii au susținut ultima probă scrisă.

În situația în care nu au reușit să obțină nota de trecere nici în urma rezolvării contestațiilor, aceștia vor fi considerați respinși și vor putea susține din nou examenul de Bacalaureat în viitoarea sesiune care va avea loc în vara lui 2022. În cazul celor care au fraudat examinarea și au fost prinți, aceștia nu vor mai putea susține examenul pentru următoarele două sesiuni.