Home » Știri » Știri sociale » Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022. Ce decizie a luat ministrul Cîmpeanu

Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022. Ce decizie a luat ministrul Cîmpeanu

Alexandru Cazacu / 01.07.2022, 11:58
Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022. Ce decizie a luat ministrul Cîmpeanu

În 2022, în unele licee din țara noastră, toți elevii au promovat Bacalaureatul. Cu toate acestea, există și unități de învățământ cu rata de promovare a BAC-ului zero. Haideți să vedem care sunt liceele din România în care niciun unu elev nu a promovat examenul maturității. Ce decizie a luat ministrul Educației din acest punct de vedere.

Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022

Potrivit statisticilor cu privire la rezultatele obținute de elevi la Bacalaureat 2022, dintr-un total de 1.400 de licee din România, în 74 au promovat BAC-ul toți elevii. În schimb, un număr de 42 de licee au avut rata de promovare zero. Există și 11 licee în țara noastră care au avut câte 1 elev care a promovat acest examen.

Potrivit ministrului Educației, liceele cu rezultate proaste vor fi supuse unor analize și modificări. Sorin Cîmpeanu este de părere că în aceste unități de învățământ, procesul de predare-învățare trebuie reglementat.

„Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee, nu poate fi doar vina elevilor… procesul de predare-învățare trebuie să fie îmbunătățit”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Probleme cu privire la modul în care au fost corectate lucrările

Se pare că există unele probleme și la modul în care au fost corectate lucrările elevilor. Nu mai puțin de 120 de lucrări vor fi reanalizate, deoarece diferența dintre nota inițială și cea obținută după contestație este de câteva puncte. Din acest punct de vedere, Sorin Cîmpeanu a spus: „Vom analiza punctual lucrare cu lucrare, pentru a determina care au fost cauzele pentru aceste diferențe mari”.

Ba chiar mai mult de atât, în cazul a patru lucrări, diferența între notele inițiale și cele de după contestații este între cinci și șase puncte. Conform spuselor ministrului Educației, la cele patru cazuri este vorba despre unele erori de transcriere. Cu toate acestea, în restul situațiilor sunt erori de interpretare sau nu există explicații, mai spune Cîmpeanu.

„Avem erori materiale de transcriere în și din borderou, erori de interpretare și diferențe pentru care nu găsesc explicații”, precizează ministrul Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022
Liceele din România în care niciun elev nu a promovat BAC-ul, în 2022

După contestații, rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2022 a crescut cu aproape 2%

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Sorin Cîmpeanu a explicat că, după rezolvarea contestațiilor, rata de promovare a BAC-ului a ajuns la 75,2%, adică cu 1,9% mai ridicată decât cea înregistrată înainte de contestații.

„Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite în urma contestațiilor și 15.986 de note care au fost micșorate în urma contestațiilor. 2.752 de note nu au fost modificate. Luând în calcul toate aceste aspecte, rata de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea iulie 2022, este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele înregistrate înainte de contestații.

Această diferență între 1,5 și 2% se păstrează în fiecare dintre anii din urmă – creștere a ratei de promovare în urma contestațiilor. Este clar că avem foarte multe lucruri de îmbunătățit în procesul de evaluare”, a spus ministrul.

Totodată, el a declarat că din promoția curentă au promovat Bacalaureatul 80% dintre candidați, iar din promoțiile anterioare au promovat doar 31,2%.