Home » Știri » Știri sociale » Ministrul Educației: 8.195 de școli și grădinițe nu au autorizație de incendiu

Ministrul Educației: 8.195 de școli și grădinițe nu au autorizație de incendiu

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 16:51
Ministrul Educației: 8.195 de școli și grădinițe nu au autorizație de incendiu

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat că un număr de 8.195 de clădiri de învățământ nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu.

Mai exact, 2.398 clădiri de grădinițe, 4.432 de școli și 1.365 de licee) dintre cele 27.210 înregistrate la nivel național nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu, a declarat, joi, ministrul Educației Naționale, Mircea Dumitru, citând un studiu al Ministerului Educației realizat împreună cu Ministerul Dezvoltării în luna septembrie 2016, scrie Agerpres.

El a precizat, la conferință de presă organizată de Ministerul Educației și Uniunea Arhitecților din România, cu prilejul prezentării obiectivelor protocolului de colaborare privind inițierea unui proiect-pilot de modernizare a infrastructurii educaționale preuniversitare din mediul rural, că alte 16.129 de clădiri de învățământ nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu și numai 3.109 de astfel de clădiri dețin această autorizație.

Cât privește autorizația sanitară de funcționare, ministrul a spus că, dintre cele 27.210 de clădiri de învățământ, un număr de 5.451 nu dețineau această autorizație – dintre care 1.754 clădiri de grădinițe, 3.002 școli și 695 de licee.

În studiul menționat au fost luate în calcul 18.235 de unități de învățământ preuniversitar de stat, din care 8.222 de grădinițe, 8.446 de școli și 1.567 de licee, cu un total de 27.210 clădiri de învățământ.

„În luna august, Administrația Prezidențială — a fost prezent chiar președintele României, domnul Iohannis — a cerut Ministerului Educației, Ministerului de Interne și MDRAP să prezinte o situație la zi a tuturor clădirilor în care funcționează școli. Care sunt clădirile care au apă, autorizație de funcționare de la ISU și de la autoritățile sanitare și care nu au. La momentul acela, statisticile de la MENCS, MAI și de la MDRAP erau diferite complet. E foarte important să fim pe aceeași pagină, adică să știm unde anume trebuie intervenit și de ce. S-a lucrat enorm în aceste luni, cu toate aceste ministere, împreună cu Administrația Prezidențială, ca să avem totuși o hartă la zi, un inventar la zi al clădirilor în care funcționează școli etc. și unde anume este nevoie de intervenție”, a explicat Dumitru.