Home » Știri » Știri sociale » Monica Pop, mesaj categoric: „Vaccinul nu oprește infectarea”. Medicul explică ce rol are de fapt vaccinul Covid

Monica Pop, mesaj categoric: „Vaccinul nu oprește infectarea”. Medicul explică ce rol are de fapt vaccinul Covid

Nechifor Ioana / 30.03.2021, 18:46
Monica Pop, mesaj categoric: „Vaccinul nu oprește infectarea”. Medicul explică ce rol are de fapt vaccinul Covid

Monica Pop a tras un semnal de alarmă, în dorința de a le aduce informații clare și precise oamenilor, în contextul pandemiei de Covid. Având în vedere că în această perioadă se pune foarte mare accent pe vaccinare, medicul a venit cu informații conclundente astfel încât fiecare persoană să știe încă de la început care este rolul vaccinului anti-Covid și cum îl poate ajuta de fapt. „Vaccinul nu oprește infectarea”, a ținut să precizeze cunoscut medic român. Care este atunci rolul vaccinului Covid? Detalii pe care toată lumea trebuie să le cunoască!

Monica Pop: „Vaccinul nu oprește infectarea”

Monica Pop, unul dintre cei mai vocali specialiști din domeniul sănătății, a ținut să puncteze un aspect care, cel mai probabil, induce multă lume în eroare. Și anume aceasta a venit cu informații despre vaccinul anti-Covid și despre felul în care ajută de fapt vaccinarea oamenii în vreme de pandemie.

„Vaccinul nu oprește infectarea”, a precizat încă de la început medicul Monica Pop, în cadrul unei emisiunii de la Antena 3. Ea a ținut să facă această precizare tocmai pentru a le aduce detalii esențiale oamenilor, dar și pentru a face un apel către cei din industria Horeca, astfel încât să nu le ceară clienților care vin la restaurant să fie vaccinați.

Vaccinul anti-Covid
Vaccinul anti-Covid

Totodată, medicul a lansat un mesaj și către autorități pentru a le cere să informeze corect populația. Vaccinarea cu vaccinul anti-Covid nu elimină ipoteza că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi de coronavirus. Sunt oameni care probabil se grăbesc să își facă vaccinul anti-Covid în speranța că astfel nu vor fi testați pozitiv. Însă vaccinul nu este o garanție a faptului că nu iei boala și că nu o dai mai departe.

Vreau să repet un lucru pe care ar trebui să știe toată lumea: vaccinul nu oprește infecția (…) Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus. Ceea ce face vaccinul este să protejeze ca pacient să facă o formă ușoară, dar de boală nu scapă. Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala. Deci sugestia este că acei oameni ( n.r Horeca) să ceară test negativ sau să îl facă la intrare, spune Monica Pop.

Ce rol are, de fapt, vaccinul anti-Covid

Se pune accent pe vaccinare în aceste vremuri de pandemie, dar important este ca oamenii să știe exact cum îi poate ajuta vaccinul anti-Covid. A te vaccina nu înseamnă că te protejezi total și că nu vei prelua virusul, concluzionează cunoscut medic român.

Vaccinarea este soluția. Asta este ceea ce se comunică politic tot timpul și ar trebui spus oamenilor corect pentru că, oamenii nu știu lucrurile astea. Cred că dacă au făcut vaccinul, gata nu mai fac boala. Nu este adevărat! Fac boală ușoară dar se transmit altora. Dezinformările duc la neînțelegeri și la lucruri care se spun și care nu sunt reale, Monica Pop.

Conform spuselor specialistului, vaccinul te poate ajuta să faci o formă mai ușoară de Covid în cazul în care ești depistat pozitiv. Monica Pop a încercat astfel să puncteze clar anumite aspecte ale vaccinării care nu sunt bine stabilite și argumentate în fața populației.

Este indicat însă, ca în cazul în care decizi să te vaccinezi, să iei legătura cu medicul de familie. Acesta, ținând cont de istoricul medical pe care îl prezinți, te poate îndruma corespunzător. Pentru a evita orice situație neplăcută, respectând în același timp situația medicală în care te regăsești, medicul de familie îți poate fi în acest caz de un real ajutor.