Home » Știri » Știri sociale » Ochelari în funcție de forma feței – ghid complet pentru alegerea celor mai potrivite rame

Ochelari în funcție de forma feței – ghid complet pentru alegerea celor mai potrivite rame

Pană Emanuela / 04.01.2021, 09:41

Ai probleme cu vederea și trebuie să îți cumperi ochelari, dar nu știi ce rame ți s-ar potrivi în funcție de forma feței? Pentru că ochelarii au această particularitate de a aduce o notă distinctivă ținutei tale, completându-ți, în același timp, personalitatea, trebuie să identifici corect forma feței tale și să cunoști caracteristicile fiecărei tipologii. Astfel, alegerea unei perechi de ochelari s-ar putea dovedi o activitate mai mult decât interesantă, ba chiar utilă.

Ochelari în funcție de forma feței

Astăzi, varietatea ramelor de ochelari este foarte mare, astfel că alegerea celei potrivite pentru forma feței noastre ar putea reprezenta o problemă. Ținând cont de faptul că ocupă aproximativ o treime din toată suprafața feței, alegerea ramei necesită o atenție sporită.

Astfel, cele mai importante caracteristici ochelarilor de vedere ca accesoriu la modă sunt în primul rând forma, iar mai apoi culoarea.

După cum aminteam, primul pas în găsirea unei perechi perfecte de ochelari este identificarea formei feței. Dacă forma ramei trebuie aleasă în funcție de forma feței, ei bine, culoarea acestora trebuie să fie în armonie cu cea a ochilor și a părului. De cele mai multe ori, în această ecuație mai intervine o variabilă și anume tendințele momentului.

Citește și: 5 trucuri pentru ca ochelarii să nu se aburească în timp ce purtați masca

Ghid complet pentru alegerea ramei

Află în continuare în care dintre cele cinci tipologii faciale te încadrezi, dar și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a găsi perechea de rame perfectă pentru tine.

Cum alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței
Cum alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței

Cum îți descrii și încadrezi corect forma feței?

Ochelarii sunt esențiali pentru sănătate, însă aceștia pot fi în același timp și un accesoriu. Chiar dacă nu există fețe identice, fiecare dintre noi ne putem încadra într-una dintre cele cinci tipologii faciale:

1. Fața rotundă – o recunoști după zona mai mare a obrajilor și după faptul că fruntea și maxilarul sunt egale ca înălțime. Astfel, pentru a-ți accentua trăsăturile blânde ale feței, este indicat să optezi pentru rame dreptunghiulare. Alege rame cu linii mai apăsate și unghiuri pronunțate și asigură-te că linia de jos a ramei ajunge fix deasupra pomeților.

Ochelari pentru fața rotundă
Ochelari pentru fața rotundă

2. Fața pătrată – o recunoști după frunte, pomeți și linia maxilarului, care sunt cam de aceeași lățime. În plus, persoanele cu fața pătrată au unghiurile feței mai ascuțite. O pereche de ochelari care să fie în armonie cu trăsăturile feței tale trebuie să aibă rame rotunde. Optează pentru cele subțiri, care nu încarcă mult fața și asigură-te că lățimea ramei este puțin mai mare decât lățimea dintre pomeți.

Ochelari pentru fața pătrată
Ochelari pentru fața pătrată

3. Fața triunghiulară – o față triunghiulară se recunoaște după fruntea lată și bărbia îngustă. Așadar, dacă vrei să îți achiziționezi o pereche de ochelari care să te avantajeze, optează alege rame care au porțiunea de deasupra ochilor mai lată. De asemenea, pentru a crea un echilibru, asigură-te că lățimea ramei este ușor mai mare decât cea a maxilarului tău. Ramele „ochi de pisică“ sunt cele mai potrivite pentru conturul tău facial.

Ochelari pentru fața triunghiulară
Ochelari pentru fața triunghiulară

4. Fața în formă de inimă – este lată în zona frunții, îngustându-se treptat către maxilar. Cel mai bine se potrivește trăsăturilor tale un medel tip „Wayfarer“. Pentru a crea un echilibru, ai grijă ca lățimea ramei să fie ușor mai mare decât cea a frunții. De asemenea, alege rame cu partea inferioară mai accentuată.

Ochelari pentru fața în formă de inimă
Ochelari pentru fața în formă de inimă

5. Fața ovală – acest contur facial este cel mai bine proporționat dintre toate și, totodată, cel mai ofertant tip de chip pentru alegerea ramelor de ochelari, atât pentru dame, cât și pentru bărbați. Astfel, persoanele cu fața ovală pot purta cu încredere aproape orice stil de rame. Fața ovală este cea mai versatilă, având pomeții mai mari, iar fruntea și maxilarul ușor înguste. Dintre toate formele și mărimile, cele mai potrivite pentru această tipologie facială sunt ramele supradimensionate.

Ochelari pentru fața ovală
Ochelari pentru fața ovală