Home » Știri » Știri sociale » Program Ikea de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Program Ikea de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Pană Emanuela / 14.08.2021, 13:13
Program Ikea de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

IKEA este una dintre cele mai renumite companii care se ocupă cu comercializarea mobilierului de uz casnic, fiind fondată 1985 de către Ingvar Kamprad. În prezent, IKEA ajunge în casele și în inimile a milioane de oameni din întreaga lume, însă după cum bine știți, fiecare poveste de succes are și un început, de multe ori nu unul ușor. IKEA a prins viață ca afacere de vânzări printr-un catalog de comenzi prin poștă într-o mică localitate de provincie din Suedia, ajungând în prezent la un lanț de 389 de magazine, în 50 de țări. Ce program are IKEA de Sfânta Maria Mare, afli în continuare.

Program Ikea de Sfânta Maria

Ziua de 15 august este o zi plină de semnificație pentru români, întrucât au loc două sărbători importante, una civilă și una creștină – Ziua Marinei, respectiv Adormirea Maicii Domnului. Pe 15 august creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Maria, aceată zi fiind destinată special mersului la biserică, rugăciunii și chiar petrecerii, timp în care persoanele mai puțin religioase pot participa la diverse ceremonii organizate la malul mării, de Ziua Marinei.

Deși a fost declarată zi liberă legală, anul acesta, 15 august pică duminica, când majoritatea românilor oricum nu merg la muncă. În ceea ce privește programul supermarketurilor și magazinelor din toată țara, este important să știți că situația nu se schimbă de Sfânta Maria, astfel că magazinele IKEA vor fi deschise pe data de 15, păstrând o structură de lucru a zilei absolut normală. Mai exact, magazinele vor deschide la ora 10:00 și vor închide la 22:00.

Acest program se referă atât la zilele considerate în timpul săptămânii, de luni până vineri, cât și la cele din weekend. Atenție, însă, dacă aveți de gând să treceți și pe la restaurant, care are un program special, însemnând că va deschide cu o oră mai devreme, adică la 09:00, și va închide, totodată, mai devreme cu o oră.

Citește și: Cum arăta de fapt Maica Domnului. Detalii care fac referire la înfățișare și la comportament

Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

După cum menționam și mai sus, chit că este sărbătoare, una destul de importantă chiar, magazinele IKEA vor rămâne la dispoziția clienților și pe data de 15 august.

Program magazine IKEA de Sfânta Maria Mare
Program magazine IKEA de Sfânta Maria Mare

De regulă, programul supermarketurilor, al hipermarketurilor și al magazinelor mari ca IKEA suferă modificări considerabile de două ori pe an, de Crăciun și de Paște.

De ce sărbătorim de două ori Sfânta Maria?

În calendarul ortodox, Sfânta Maria este sărbătorită de două ori pe an, ambele sărbători fiind trecute cu cruce roșie, fapt care subliniază importanța lor. O dată este celebrată pe data 15 august, atunci când potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a fost înălţată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos, și o dată pe 8 septembrie, atunci când biserica sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

Așadar, Sfânta Fecioară Maria este celebrată de două ori într-un an, deoarece fiecare dată din calendar are o semnificație aparte, fiind încărcată de simboluri.

Se crede că prima și cea mai veche sărbătoare închinată Fecioarei Maria este Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, deși mărturii despre existența ei nu există decât începând din secolul V, când Cultul Maicii Domnului a început să înflorească.