Home » Știri » Știri sociale » Program Profi de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Program Profi de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Pană Emanuela / 14.08.2021, 16:14
Program Profi de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Creștinii sărbătoresc pe data de 15 august Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, zi liberă pentru bugetari, dar și pentru o parte dintre cei care lucrează în sectorul privat. Tot pe 15 august este și Ziua Marinei, prilej cu care se organizează ceremonii la malul mării. De Sfânta Maria magazinele Profi sunt deschise, astfel că cei care vor să meargă la cumpărături o pot face liniștiți. Care este, însă, programul de funcționare al magazinelor, afli în continuare.

Program Profi de Sfânta Maria

Gradul înalt de cinstire acordată Maicii Domnului în cultul ortodox se poate vedea și din numărul mare al sărbătorilor închinate prăznuirii ei. În timp ce ceilalți sfinți din calendar sunt pomeniți, de regulă, o singură dată pe an, în ziua adormirii lor, Sfânta Fecioară Maria este celebrată în mod particular de mai multe ori într-un an bisericesc.

Vorbim despre Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, sărbătorită pe 15 august, Sânta Maria Mică, care comemorează nașterea Maicii Domnului, celebrată pe 8 septembrie, dar şi despre unele minuni săvârşite prin puterea ei, după plecarea din viaţa aceasta.

Sfânta Maria Mare, care marchează adormirea sau trecerea ei la cele veșnice, este o sărbătoare de o importanță deosebită pentru Biserica Ortodoxă, fiind trecută cu cruce roșie în calendar. De asemenea, ziua de 15 august este zi liberă de la stat, însă anul acesta pică, din păcate, duminica, iar majoritatea românilor nu merg oricum la muncă.

Anul acesta clienții Profi își pot face liniștiți cumpărăturile de Sfânta Maria, pentru că timpul nu îi va presa. Conducerea magazinelor Profi nu a anunțat un program special pentru ziua de 15 august, astfel că programul de funcționare va fi cel obișnuit.

Citește și: Ce spune, de fapt, acatistul Adormirii Maicii Domnului

Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Astfel, magazinele își vor deschide ușile după ora 07:00 și cel mai probabil se vor închide în jurul orei 22:00, ca și în cazul altor hipermarketuri sau supermarketuri. În ultimii ani, magazinele Profi s-au extins în tot mai multe orașe din țară, produsele lor fiind apreciate de mii de clienți care le trec pragul zilnic pentru a-și procura cele necesare.

Programul magazinelor Profi de Sfânta Maria Mare
Programul magazinelor Profi de Sfânta Maria Mare

Profi este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din România, având o varietate de produse și conducându-se după lozinca: „Zilnic prețuri mici“.

Dacă vrei să îi cumperi un cadou cuiva drag cu ocazia acestei sărbători și încă ai dubii în ceea ce privește momentul în care să i-l oferi ținând cont că există două sărbători cu același nume – Sfânta Maria – pe 15 august, respectiv 8 septembrie, trebuie să știi că alegerea îți aparține.

Tradiția populară spune că e păcat să urezi cuiva „La mulți ani!“ pe 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, întrucât în această zi ar trebui să fie pomeniți doar morții.

Biserica Ortodoxă contrazice, însă, acest lucru, spunând că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ar trebui să fie un prilej de bucurie pentru creștini, nu de tristețe, întrucât Sfânta Fecioară a trecut la viața veșnică, după cum reiese și din Troparul Adormirii Maicii Domnului: „Mutătu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții“.