Home » Știri » Știri sociale » Rezultate finale BAC 2021. Notele au fost publicate online pe edu.ro la sesiunea de toamnă

Rezultate finale BAC 2021. Notele au fost publicate online pe edu.ro la sesiunea de toamnă

Pană Emanuela / 03.09.2021, 15:15
Rezultate finale BAC 2021. Notele au fost publicate online pe edu.ro la sesiunea de toamnă

Rezultatele finale la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, după soluționarea contestațiilor, se afișează în cursul zilei de astăzi, 3 septembrie, pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro., dar și la avizierele școlilor centre de examen. Notele sunt anonimizate, iar candidații vor folosi codul unic primit la susținerea primei prrbe scrise pentru a afla rezultatele la sesiunea august-septembrie a examenului de BAC. Mai multe detalii, în continuare.

Rezultate finale BAC 2021

Emoțiile iau sfârșit astăzi pentru absolvenții de clasa a XII-a care au susținut examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, întrucât astăzi se afișează notele finale la examenul maturității. Cum se întâmplă în fiecare an, cei care nu se pot prezenta la prima sesiune a examenului de BAC și cei pe care examenul i-a găsit nepregătiți și nu au reușit, astfel, să obțină nota de trecere mai au o șansă în toamnă, când se desfășoară cea de-a doua sesiune a BAC-ului. Nu au putut patricipa cei eliminați pentru fraudă sau pentru tentativă de fraudă.

Primele rezultate la BAC au fost comunicate pe data de 31 august, în aceeași zi putând fi depuse și contestațiile. Candidații care au obținut note mai mici decât au sperat și considerau că ar fi meritat note mai mari au avut posibilitatea de a completa și depune, atât la secretariatul unității de învățământ, cât și online, o cerere prin care să solicite recorectarea lucrării.

Potrivit datelor publicate de bacalaureat.edu.ro, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 nu a existat nicio medie de 10 înainte de soluționarea contestațiilor, cea mai mare fiind de 9,76. În ceea ce privește rata de promovabilitate înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național, aceasta este de 30,3%. În aceeași sesiune a anului 2020, înainte de contestații, procentul candidaților promovați a fost de 31,5%.

Rezultatele finale la BAC 2021, sesiunea de toamnă urmează să fie afișate în curând de Ministerul Educației, iar notele obținute de candidați vor putea fi consultate și aici. Căutarea se va face după codul candidatului, primit de acesta în momentul susținerii primei probe scrise, proba la Limba și Literatura Română.

După cum știți cu toții, notele obținute în urma recorectării lucrărilor vor fi notele finale, chiar dacă acestea vor fi mai mici sau mai mari decât notele acordate inițial.

Citește și: Verifică rezultatele și notele pe județe și orașe la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021

Notele au fost publicate pe edu.ro

Absolvenții care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 și au susținut cele trei probe scrise pot afla rezultatele finale obținute la examenul maturității.

Rezultate finale Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce note au obținut candidații
Rezultate finale Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce note au obținut candidații

Notele finale la BAC 2021 se afișează la centrele de examen, precum și pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, potrivit dispozițiilor MEC. Conform calendarului examenului de BAC 2021, stabilit de minister.

Candidații pot afla ce note au obținut intrând pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în secțiunea dedicată rezultatelor, și introducând în căsuța corespunzătoare codul unic.

Reamintim că anul acesta, aproape 39.000 de candidați s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune a examenului de BAC 2021 (august-septembrie), iar potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare.

Rată de promovare de doar 32,9%

Rezultate finale BAC 2021, sesiunea de toamnă. În urma publicării notelor finale, rata de promovare este de 32,9%, în creştere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate. Rata de succes pentru elevii care au terminat liceul anul acesta a crescut la 34,9% (de la 32,3% – înainte de contestații), în timp ce ponderea candidaților promovați din promoțiile anterioare este 28,9% (26,3% – anterior soluționării contestațiilor).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în sesiunea din toamnă. Dintre aceștia, 7.359 de candidați sunt din promoția curentă, iar 3.172 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

În total, au fost depuse 11.756 de contestații (10.355 în sesiunea august-septembrie 2020), împărțite astfel: proba E)a) – 3.622, proba E)b) – 44, proba E)c) – 3.943 și proba E)d) – 4.147. Notele a 10.886 de lucrări au fost modificate, prin creștere sau micșorare.