Telefoanele mobile au devenit o extensie a vieții noastre, dar cercetările arată că acestea ar putea reprezenta un risc pentru sănătate din cauza radiațiilor emise. Acestea, cunoscute sub numele de frecvențe radio, sunt monitorizate pentru a determina potențialul lor impact asupra sănătății umane.
Un studiu ajuns la Comisia Federală pentru Comunicații din SUA consideră că radiațiile emise de telefoanele mobile nu reprezintă un risc major pentru sănătate. Totuși, unii specialiști, precum chirurgul oncolog și cercetătorul Joel Moskowitz, de la Universitatea Berkele, au o opinie diferită şi avertizează că utilizarea prelungită a telefoanelor poate crește riscul de cancer cerebral, transmite Fanatik.
Cercetările lui Joel Moskowitz arată că o utilizare de aproximativ 1.000 de ore pe parcursul vieții, echivalentul a 17 minute pe zi timp de 10 ani, poate crește riscul de cancer cerebral cu 60%. Acest aspect este îngrijorător, mai ales în contextul în care telefoanele mobile sunt esențiale în viața de zi cu zi.
Citeşte şi: Butonul secret de pe centura de siguranţă care îţi poate salva viaţa. Este ignorat de mulţi şoferi!
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Conform Biroului Federal pentru Radiații din Germania, anumite modele de smartphone-uri Android emit niveluri ridicate de radiații:
Pe de altă parte, există și telefoane care emit radiații reduse:
Din aceste motive, producătorii recomandă utilizarea căștilor sau a difuzoarelor pentru a reduce expunerea la frecvențele radio emise de telefoane. De asemenea, este important să nu ținem telefonul prea aproape de cap în timpul apelurilor.
Organizația Mondială a Sănătății susține că, în prezent, nu s-au identificat efecte negative clare asupra sănătății cauzate de utilizarea telefoanelor mobile, dar este recomandat să fim precauți și să limităm expunerea, pe cât posibil.