Home » Știri » Stradă surpată în Eforie. Primăria cere ajutorul ISU

Stradă surpată în Eforie. Primăria cere ajutorul ISU

Octavian Palade / 28.10.2016, 14:09
Stradă surpată în Eforie. Primăria cere ajutorul ISU

Stradă surpată în Eforie, în zona în care se află gara, un hotel şi mai multe locuinţe. Fenomenul s-a produs din cauza eroziunii solului şi a precipitaţiilor din ultimul timp.

Orașul Eforie se confruntă cu o situație mai puțin obișnuită: o porțiune de stradă surpată într-o zonă intens circulată a localității. De altfel, autoritățile au dispus restricționarea traficului în perimetrul respectiv.

Primăria cere sprijin autorităţilor, spunând că nu are bani suficienţi pentru remedierea situaţiei, existând riscul ca întreaga stradă să fie afectată, potrivit news.ro.

Primarul localității, Robert Nicolae Şerban, a anunțat că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre surparea pe o lungime de aproximativ 13 metri a străzii Gării din Eforie Sud. Pe o altă porţiune, care măsoară circa 53 de metri, strada este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 de centimetri.

“Din constatarea la faţa locului a reieşit că această situaţie a fost determinată de eroziunea naturală a solulului în partea de est a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au căzut în ultima perioadă. Există riscul ca toată strada să se surpe, făcând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie) la locuinţele riveranilor. În zonă, funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeş aparţinând U.M. 02241, depozitul de materiale şi circa 6-7 imobile locuite”, se precizează într-un comunicat remis de Primărie.

De altfel, autorităţile locale au dispus de urgență restricţionarea traficului în zona respectivă a autovehiculelor de peste 3,5 tone, circulaţia desfăşurându-se pe o singură bandă, fiind luate și măsuri de semnalizare corespunzătoare.

Mai mult, în urma alunecării de teren, angajații Enel au intervenit şi au mutat un stâlp de reţea electrică, iar salariații RAJA au remediat avaria provocată de această surpare.

Primăria Eforie a informat toate autoritățile competente despre situaţia de pe strada Gării: Apele Române, custodele Lacului Techirghiol, Primăria Techirghiol, precum şi Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean, ISU Dobrogea şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

“Urmare a acestei situaţii trebuie intervenit urgent conform procedurilor legale pentru remedierea situaţiei existente la faţa locului. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40.000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus”, se mai menționează în comunicat.

Primarul oraşului Eforie solicită instituţiilor abilitate sprijin financiar pentru remedierea de urgenţă a situaţiei de pe strada Gării.