Home » Știri » Tăriceanu: trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat

Tăriceanu: trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat

Sebastian Rotaru / 26.01.2017, 10:03
Tăriceanu: trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că audierea șefului SRI în comisia de control reprezintă „doar primul pas într-un şir lung de acţiuni ale Parlamentului”.

„Nu mai merge cu tactica batistei pe ţambal! Românii vor adevărul şi vor să vadă un control democratic al instituţiilor de forţă. Audierile din Comisia SRI reprezintă doar primul pas într-un şir lung de acţiuni ale Parlamentului. Trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat şi nu şi-a făcut suficient datoria”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe pagina de Facebook, potrivit Digi24.

Şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI) s-a prezentat, miercuri, la Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Eduard Hellvig a dat, preț de mai bine de șapte ore, explicaţii cu privire la ancheta în urma căreia prim adjunctul său, generalul locotenent Florian Coldea, a fost trecut în rezervă.

„Suntem martori la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precent asupra SRI. SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică și în justiție. Nu se va implica în jocuri de putere. În mandatul meu, nu se va implica în proteste de stradă, așa cum fals s-a vehiculat”, a declarat șeful SRI după audiere.

Eduard Hellvig a mai spus că în câteva zile va fi publicat în Monitorul Oficial un cod de conduită al SRI.

Eduard Hellvig a spus că „demonizarea” insitutţiei pe care o conduce prin atragerea sau plasarea în zona speculaţiilor îi afectează pe angajaţii oneşti ai serviciului, afectându-i misiunea dată de lege.

„Este greu să ne apărărm, pentru că ştim că fiecare mesaj pe care îl transmitem este interpretat”, a mai declarat Eduard Hellvig, adăugând că acesta este şi motivul pentru care atacurile continuă.

Pe data de 19 februarie 2015, Eduard Hellvig a fost propus de către președintele României, Klaus Iohannis, la conducerea Serviciului Român de Informații, urmând ca pe data de 3 martie 2015 să preia funcția.