Home » Știri » Tăriceanu reacționează după ce PNL a anunțat o moțiune de cenzură

Tăriceanu reacționează după ce PNL a anunțat o moțiune de cenzură

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 14:32
Tăriceanu reacționează după ce PNL a anunțat o moțiune de cenzură

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, referitor la decizia PNL de a depune o moțiune de cenzură, că acesta este un drept constituțional.

„Este un drept parlamentar, constituțional, nu am ce să comentez. Nu mă aștept ca opoziția să nu încerce să fructifice în avantajul ei o situație politică. Mă aștept însă la înțelepciune și raționalitate. Pentru că dacă o să analizăm ceea ce s-a întâmplat în PNL în ultimii doi ani o să observăm că o întreagă generație de lideri politici a fost pur și simplu măturată, unii cu dosare fabricate. Astăzi PNL este într-o puternică criză de leadership pentru că acceptat această situație. Ei sunt exact ca în bancul acela foarte bune cunoscut în care cel care este condamnat la moarte prin spânzurătoare întreabă: ‘Trebuie să aduc eu și săpunul?’ Am senzația că ei sunt în această situație. Ei trebuie să își aducă și săpunul ca să se trezească poate și să constate că în primul rând un partid de opoziție se preocupă de starea reală a justiției și nu de perdeaua care funcționează în momentul de față și pe care scrie ‘Luptăm împotriva corupției'”, a afirmat Tăriceanu , potrivit Agerpres.

Tăriceanu a mai spus că în ultimii ani, România a fost condusă de puteri oculte.

„România a fost în ultimii ani o țară în care instituțiile democratice au fost puse între paranteze și a fost condusă de centre de putere oculte”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

„O manieră foarte abilă de a deturna discuția de la realitățile grave ale societății românești”, consideră Tăriceanu că este tot ceea ce se întâmplă acum în țară.

„Ceea ce vedem astăzi că se întâmplă este o manieră foarte abilă de a deturna discuția de la realitățile grave ale societății românești. Nu mai discutăm despre imixtiunea serviciilor în zona juridicului, despre protocoalele secrete ale CSAT prin care serviciile să intervină în zona justiției , (…) lucruri care subminează adevăratul stat de drept”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus că dacă Guvernul Grindeanu nu va demisiona, liberalii vor depune o moțiune de cenzură împotriva acestuia.