Home » Știri » TAROM: O altă cursă a întârziat trei ore din cauza unor probleme tehnice

TAROM: O altă cursă a întârziat trei ore din cauza unor probleme tehnice

Octavian Palade / 25.10.2016, 12:08
TAROM: O altă cursă a întârziat trei ore din cauza unor probleme tehnice

TAROM se confruntă din nou cu probleme de ordin tehnic. Cursa de marți dimineață București-Iași a întârziat peste trei ore.

TAROM, compania aeronautică de stat, a avut parte de un nou incident. Cursa Bucureşti-Iaşi, care ar fi trebuit să plece la ora 8.00, a avut are o întârziere de peste trei ore. Surse din cadrul companiei au declarat pentru news.ro că întârzierea a fost cauzată de unele probleme tehnice ale aeronavei.

Ultimul incident asemănător s-a petrecut luni, când cursa Bucureşti – Sofia şi zborul retur, de la Sofia spre Bucureşti, au avut întârzieri de peste patru ore din cauza unei defecţiuni la sistemul de comunicaţii al aeronavei.

„Cursa Tarom cu destinaţia Sofia a decolat cu întârziere din cauza unor disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii  al aeronavei. Echipa tehnică a efectuat toate operaţiunile necesare pentru restabilirea sistemului în cauză. Ca urmare a acestei intârzieri, şi programul zborului RO605/6 către Timişoara va fi ântârziat”, a precizat luni TAROM, într-un comunicat.

Mai multe incidente legate de zborurile TAROM, în special din cauza unor defecţiuni tehnice, au fost semnalate în ultima lună .

La finele lunii septembrie, o cursă spre Amsterdam s-a întors la Bucureşti din cauza unei defecţiuni la instalaţia de climatizare. După aproape două săptămâni, un avion cu destinaţia Iaşi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coandă, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursă Tarom pe ruta Bucureşti-Timişoara a decolat cu două ore întârziere din cauza defectării unui difuzor.

De asemnea, tot vineri, vineri 14 octombrie, cursa Bucureşti-Iaşi, care trebuia să decoleze la ora 17.20 de pe aeroportul Henri Coandă, a fost anulată, unul dintre pasageri reclamând că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut în urmă cu o săptămână măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei de stat TAROM, verificările urmând să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

Flota de aeronave a TAROM dispune în acest moment de 22 de avioane, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieşit din uz în data de 12 septembrie.

Compania dorește să păstreze o flotă de 21 de aeronave în sezonul de iarnă, după ce a doua aeronavă de acelaşi tip va ieşi din uz pe 31 octombrie.

Pierderile TAROM pentru primul semestru al acestui an se ridică la suma de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari faţă de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli.