Home » Știri » Theresa May va merge anul acesta în vizită în China

Theresa May va merge anul acesta în vizită în China

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 18:53
Theresa May va merge anul acesta în vizită în China

Prim-ministrul britanic, Theresa May, va vizita China în acest an, pentru ca Marea Britanie să își întărească legăturile comerciale.

Purtătorul de cuvânt al Theresey May a declarat că, odată cu Brexit, Marea Britanie are nevoie de legături comerciale strâsnse, scrie Reuters.

Acesta nu a oferit mai multe detalii despre vizita pe care Theresa May o va face în China, dar ea dorește să asigure un sprijin extern înainte de lansarea unor discuții – cela mai grele pe care Marea Britanie le-a purtat vreodată, pentru a părăsi Uniunea Europeană.

Theresa May a participat la un summit G20 legat de economie, în China, în luna septembrie a anului trecut, la scrut timp după ce a devenit prim-ministru.

Comerțul a dominat discuțiile liderii străini în ultimele luni, iar ea a obținut asigurări de la președintele american, Donald Trump, premierul indian, Narendra Modi, dar și de la alte puteri mondiale, pentru a începe discuțiile pentru întărirea legăturilor.

Încercarea ei de ridicare a mizei în discuțiile cu Uniunea Europeană nu au rămas necriticate, iar unii parlamentari din opoziție au acuzat-o  de afundarea problemei dificile, pentru a câștiga promisiunile de comerț – o acuzație repetată și atunci când ea a devenit primul lider străin care s-a întâlnit cu noul președinte al Statelor Unite, criticat și el pentru politica sa anti-migratoare.

Theresa May l-a invitat pe Donald Trump în Marea Britanie, iar primarul Londrei, Sadiq Khan, primul edil musulman al capitalei britanice, a lansat un apel către premier, într-un articol pe care îl semnează în Daily Express, să anuleze invitaţia pentru o vizită de stat adresată preşedintelui american.

Khan a subliniat în articolul din cotidianul britanic că, deşi în campania electorală şi-a exprimat clar preferinţa pentru Hillary Clinton şi s-a declarat îngrijorat în legătură cu ideile vehiculate de Trump, el s-a abţinut să îl critice pe omul de afaceri după ce a câştigat alegerile, în speranţa că va conduce cu mai mare moderaţie.