Home » Știri » Theresa May este pregătită să-l primească pe Donald Trump în UK

Theresa May este pregătită să-l primească pe Donald Trump în UK

Sebastian Rotaru / 15.02.2017, 11:26
Theresa May este pregătită să-l primească pe Donald Trump în UK

Premierul Marii Britanii, Theresa May, i-a declarat, marți, lui Donald Trump, că ea „privește înainte” în urma vizitei sale în SUA, iar petiția pe care au semnat-o două milioane de britanici, pentru a nu-l primi pe Trump în vizită în Marea Britanie va fi ignorată de ea.

Premierul a vorbit despre o „gamă de probleme”, în timpul unei discuții telefonice cu președintele Donald Trump, printre care securitatea și relațiile comerciale de după Brexit, scrie Telegraph.

Anunțul lui May vine după ce peste două milioane de britanici au semnat o petiție care să îi interizcă lui Donald Trump să vină în Marea Britanie, deoarece „ar jigni-o” pe regină. Guvernului a recunoscut „opiniile puternice” ale celor care au sprijinit petiția, dar au declarat că președintele americii  ar trebui „să facă o vizită de stat”.

Donald Trump este așteptat să viziteze Marea Britanie în această vară, iar asta a stârnit deja o controversă, după ce purtătorul de cuvânt al celor două Camere comune din UK, John Bercow, a spus că lui Trump ar trebui să-i fie interzis să vorbească în Parlament. Acesta l-a acuzat pe Trump de „sexism” și „rasism”, iar declarațiile au arătat că acesta a încălcat convenția care spune că purtătorii de cuvânt nu au ce căuta într-o dezbatere politică.

Bercow se confruntă acum cu o presiune a Parlamentului care îi spune să lase garda jos, după ce un conservator a deus o moțiune de încredere. În timp ce petiția a fost respinsă, săptămna viitoare, Parlamentul European va avea o dezbatere legată de vizita lui Trump.

Conservatorul James Duddridge a spus că nu îți exprimă nicio urmă de încredere în Donald Trump. „Pentru mine problema nu este Donald Trump, este vorba despre imparțialitatea purtătorului de cuvânt. Trump are unele viziuni odioase cu care am fost în dezacord… dar el este președintele Statelor Unite”, a spus acesta.