Home » Știri » Tichetele de masă cresc în valoare: la ce sumă vor ajunge

Tichetele de masă cresc în valoare: la ce sumă vor ajunge

Ionel Palade / 18.10.2016, 14:51
Tichetele de masă cresc în valoare: la ce sumă vor ajunge

Tichetele de masă vor creşte până la cuantumul de 15 lei, după votul dat în Camera Deputaţilor.

Tichetele de masă vor putea ajunge până la suma de maximum 15 lei, după ce Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat legea privind modificarea valorii acestora, potrivit news.ro. În acest moment, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 lei.

În forma iniţială a legii, care a fost propusă de parlamentari din PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor, era prevăzută o creştere de până la 12 lei, dar în urma unui amendament introdus de către Andreea Paul, deputat PNL, adoptat de comisiile din Camera Deputaţilor, s-a stabilit ca suma maximă pentru un tichet de masă să fie de 15 lei.

Preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, a explicat că se propunea doar posibilitatea de a se mări valoarea tichetelor de masă, cea actuală rămânând în vigoare, dând posibilitatea angajatorului de a opta pentru mărirea cuantumului acestora.

Guvernul nu susţine creşterea valorii tichetelor de masă

Pe de altă parte, Executivul a anunţat că se opune unei astel de iniţiative, mai ales în perioada preelectorală.

Deputatul PSD Adrian Solomon, a arătat că „Guvernul se opune tot timpul în perioada preelectorală unor astfel de măsuri”. Din punctul de vedere al şefului Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, impactul legii ar fi unul benefic. „Aceste tichete vor fi cheltuite  în comerţ, sunt purtătoare de TVA. (…) Mergem cu raportul săptămâna viitoare în plen şi sper ca toţi angajaţii care  beneficiază de acest tip de stimulente să poată beneficia de o valoare mai mare cât mai curând”, a precizat Adrian Solomon.

Valoarea unui tichet de masă în prezent în România este una dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Legea adoptată marţi va merge spre promulgare către Preşedinţia României.

Sursa foto: managerexpress.ro