Home » Știri » 11 copii din Brăila, la spital cu toxiinfecţie alimentară

11 copii din Brăila, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Octavian Palade / 28.10.2016, 11:00
11 copii din Brăila, la spital cu toxiinfecţie alimentară

11 copii, cu vârste între 6 şi 14 ani, au fost transportați la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la hramul unei biserici.

11 copii, cu vârste între 6 şi 14 ani, din judeţul Brăila, au fost aduși joi seară la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la hramul unei biserici. La evenimentul respectiv au participat, în total, peste o sută de copii şi zeci de adulţi. Direcția de Sănătate Publică Brăila a deschis o anchetă în acest caz, transmite news.ro.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat că unsprezece copii, cu vârste între 6 şi 14 ani, toți din localitatea Măraşu, au fost transportați cu ambulanţele la Spitalul Judeţean, aceștia având dureri de burtă şi vărsături.

Copiii au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase, după evaluările medicale.

“Copiii aveau forme uşoare şi foarte uşoare, dar s-a decis să fie internaţi. Ulterior, la orele serii, pentru că unii dintre ei aveau rude în oraşul Brăila au fost externaţi, cu recomandarea de a fi ţinuţi sub supraveghere. Ei au participat, joi, la hramul unei biserici, unde au mâncat numeroase alimennte şi preparate: sărmăluţe, brânzeturi, salam”, a mai spus directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

Gabriel Ciochină a adăugat că o echipă a Direcției de Sănătate Publică va merge vineri în Insula Mare a Brăilei, unde se află biserica la care au mâncat copiii, pentru efectuarea unei anchete.

La hramul lăcașului de cult au participat peste o sută de copii, dar şi alte câteva zeci de adulţi.