Home » Știri » Traian Băsescu: caut cel mai bun avocat din Moldova și mă judec cu Dodon

Traian Băsescu: caut cel mai bun avocat din Moldova și mă judec cu Dodon

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 15:06
Traian Băsescu: caut cel mai bun avocat din Moldova și mă judec cu Dodon

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, la Parlament, că, din acest moment, caută cel mai bun avocat din Republica Moldova pentru a se judeca cu preşedintele Igor Dodon, care i-a retras cetățenia moldovenească.

”Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon”, a declarat Traian Băsescu, citat de news.ro.

Igor Dodon anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook că îi retrage cetățenia lui Traian Băsescu, precizând că, marţi, a avut loc şedinţa Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă preşedintele Republicii Moldova, în care au fost examinate detaliat condiţiiile legale de acordare a cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Igor Dodon aminteşte că, înainte de a fi preşedinte, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, a spus că cetăţenia i-a fost acordată ”în mod ilegal” fostului preşedinte al României.

”Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalităţii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menţionate vin în gravă contradicţie cu prevederile legii supreme – Constituţia Republicii Moldova. Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenţei urmăririi penale”, continuă preşedintele Republicii Moldova.

Igor Dodon a mai spus că prin retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu, acesta repară o greșeală făcută de fostul președinte al României.