Home » Știri » Trenuri anulate: mai multe trenuri sunt anulate din cauza condițiilor meteo

Trenuri anulate: mai multe trenuri sunt anulate din cauza condițiilor meteo

Sebastian Rotaru / 17.01.2017, 11:34
Trenuri anulate: mai multe trenuri sunt anulate din cauza condițiilor meteo

Un număr de șapte trenuri Regio au fost anulate marți pe rutele Fetești-Slobozia Veche și Mangalia Constanța, din cauza condițiilor meteo.

Lista cu Trenuri anulate este R 8572 și R 8573 pe relația Fetești-Slobozia Veche și retur, respectiv R 8382, R 8381, R 8384, R 8385 și R 8388, Mangalia — Constanta și retur, potrivit Agerpres.

„La această oră nu sunt linii închise, nici trenuri blocate, circulația se desfășoară în condiții de iarnă în partea de sud a țării.
Pe rutele Ciulnița-Călărași, Constanța-Mangalia și Medgidia-Tulcea nu se mai circulă cu automotoare, ci doar cu tracțiune Diesel/DHC, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

CFR Călători mai precizează că pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate și vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă.

„Noi avem deschise toate magistralele feroviare. Călătorii sunt rugați să consulte site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât, atunci când apar modificări în grafic, aceștia să știe exact dacă respectivele trenuri circulă”, a precizat Brânzan.

Pe site-ul www.cfr.ro, prin intermediul aplicației „Trenul meu”, cei interesați pot introduce numărul unui anumit tren și pot urmări în timp real unde se află acesta, dacă are întârziere și cât mai are până ajunge în stații.

CFR Călători a anulat și joi 102 trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Vineri, tot din cauza zăpezii și a viscolului, CFR Călători a anunațat că sunt 47 de trenuri anulate, cele mai multe de pe rute secundare, precizând că vor exista actualizări periodice ale acestei liste, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren.