Home » Știri » CFR Călători a suplimentat numărul de trenuri pe ruta București – Constanța. Lista celor anulate

CFR Călători a suplimentat numărul de trenuri pe ruta București – Constanța. Lista celor anulate

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 14:26
CFR Călători a suplimentat numărul de trenuri pe ruta București – Constanța. Lista celor anulate

CFR Călători a suplimentat, joi, numărul de trenuri care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa, în contextul în care, pe această rută, se poate circula din nou cu trenuri remorcate de locomotive electrice.

CFR Călători a anunţat că, la această oră, nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, circulaţia fiind adaptată condiţiilor meteo nefavorabile. Traficul feroviar reintră treptat în grafice normale, pe magistrala Bucureşti – Constanţa trenurile circulând remorcate de locomotive electrice, anunță news.ro.

”Faţă de garniturile programate să circule astăzi pe această rută, vor fi reintroduse în circulaţie următoarele trenuri: IR 1589 Bucureşti Nord (plecare 17:00) – Constanţa, R 8016 Feteşti (plecare 14:20) – Bucureşti Obor, R 8015 Bucureşti Obor (plecare 19:50) – Feteşti”, se arată în comunicatul companiei.

CFR Călători a anulat, joi 102, de trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Situaţia de joi este mai gravă decât în zilele anterioare. Astfel, marţi au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri – 80.

”Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri”, se arată în comunicat.

Aici puteți consulta lista trenurilor anulate.

Reprezentanţii CFR Călători susţin că se fac eforturi pentru a nu exista zone izolate în zonele afectate.

„În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de joi. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa”, a precizat compania de stat.

Cea mai gravă situaţie este pe ruta Bucureşti – Constanţa, unde trenurile circulă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.

Compania a programat, joi, cinci curse între Bucureşti şi Constanţa şi retur.

„Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren”, a precizat CFR Călători.
Pentru companie, prioritatea este de a asigura călătorilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe pe magistrale.
CFR Călători avertizează, totuşi, că unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie.