Home » Știri » Trump crește în sondaje, Bursa scade. Investitorii sunt îngrijorați

Trump crește în sondaje, Bursa scade. Investitorii sunt îngrijorați

Octavian Palade / 02.11.2016, 11:42
Trump crește în sondaje, Bursa scade. Investitorii sunt îngrijorați

Trump a revenit în sondaje, cu doar o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, iar indicii bursieri sunt în scădere, investitorii fiind îngrijoraţi.

Republicanul Donald Trump înregistrează o creștere în sondajele efectuate cu o săptămână înaintea alegerilor din SUA, în vreme ce pieţele încep să îşi regândească plasamentele pe termen lung, făcute în perspectiva victoriei democratei Hillary Clinton la scrutinul din 8 noiembrie, scrie Reuters, citat de news.ro.

Indicii bursieri sunt în scădere miercuri la nivel global, iar investitorii sunt îngrijoraţi de revenirea în sondaje a lui Donald Trump.

Acţiunile asiatice au ajuns la cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni, iar moneda americană a pierdut teren faţă de yen şi euro.

Investitorii se tem că Trump ar putea recupera decalajul faţă de aceasta, astfel că aceștia renunţă la pariurile riscante pentru cele considerate sigure, cum sunt cele în franci elveţieni şi aur.

Vânzările masive afectează şi moneda mexicană, peso, considerată vulnerabilă în czaul în care Trump ar câștiga președinția, ca urmare a angajamentului său de a construi un zid de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic pentru a împiedica venirea imigranţilor ilegali şi a altor propuneri, precum aplicarea unor tarife importurilor mexicane.

Moneda mexicană, care a înregistrat marţi cel mai mare declin din ultimele două luni, a continuat miercuri deprecierea, până la 19,380 unităţi pentru un dolar, cel mai redus nivel atins de la începutul lunii octombrie.

Indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a coborât miercuri cu 1,3%, la cel mai redus nivel al ultimelelor şapte săptămâni, iar indicele japonez Nikkei a pierdut 1,8%.

În Europa, indicele Stoxx 600 este în coborâre cu 0,8%, la cel mai redus nivel atins din 11 iulie, toate componentele având o evoluţie negativă.

Cel mai mare declin este al cel al pieței bancare, de 2,1%, trasă în jos de acţiunile băncii italiene Banco Popolare şi de cele ale Danske Bank.

Titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena au scăzut cu 6% şi au fost suspendate automat de la tranzacţionare, după retragerea unui plan alternativ de salvare pentru a treia mare bancă din Italia.