Home » Știri » Trump a șters de pe site o declarație despre interzicerea intrării musulmanilor în SUA

Trump a șters de pe site o declarație despre interzicerea intrării musulmanilor în SUA

Octavian Palade / 10.11.2016, 09:29
Trump a șters de pe site o declarație despre interzicerea intrării musulmanilor în SUA

Declaraţia președintelui ales Donald Trump, referitoare la interzicerea intrării musulmanilor în SUA, a fost ştearsă de pe site-ul de campanie.

Echipa de campanie a lui Trump a şters de pe site-ul acestuia declaraţiile pe care le-a făcut pe 7 decembrie 2015 referitoare la interzicerea intrării musulmanilor în Statele Unite, potrivit The Independent, citat de news.ro.

Pagina care făcea trimitere către declaraţia pe care miliardarul a făcut-o cu privire la interzicerea temporară a accesului tuturor musulmanilor pe teritoriul american a fost ştearsă în noaptea de marţi spre miercuri, când acesta era ales preşedinte de milioane de alegători.

Pagina respectivă trimite acum spre cea în care miliardarul newyorkez îşi îndeamnă alegătorii să facă donaţii.

Potrivit unor capturi de ecran, pagina era încă accesibilă în dimineaţa alegerilor, pe 8 noiembrie.

Cotidianul britanic adaugă că este imposibil să se stabilească momentul în care pagina a fost ştearsă de pe site.

Trump a declanşat o serie de proteste după ce a îndemnat, la scurt timp după atacurile teroriste de la Paris, în noiembrie 2015, să se interzică temporar musulmanilor să intre în Statele Unite până când autorităţile examinează situaţia în domeniul securităţii și îşi dau seama ce se întâmplă.

Aliaţii săi au apărat această propunere, insistând că aceasta vizează „securitatea” americanilor şi nu reprezintă o discriminare pe bază de religie.

Pe site-ul de campanie al lui Trump sunt în continuare postate înregistrări video şi discursuri care apără interdicţia.

Potrivit sursei citate, echipa de campanie a lui Trump nu a putut fi contactată imediat.

Nu este pentru prima dată când echipa lui Trump face curăţenie pe site-urile miliardarului.

După apariția unor speculaţii potrivit cărora Melania Trump nu şi-a finalizat studiile superioare, pagina cu biografia ei a fost ştearsă, iar linkul trimite către informaţii despre terenurile de golf ale magnatului în domeniul imobiliar.

Donald Trump a fost ales marţi, pe 8 noiembrie, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, cu votul a 279 de mari electori.