Home » Știri » Victoria lui Trump, reacții. Gorghiu: Să nu uităm că sub un preşedinte republican România a intrat în NATO

Victoria lui Trump, reacții. Gorghiu: Să nu uităm că sub un preşedinte republican România a intrat în NATO

Octavian Palade / 09.11.2016, 12:49
Victoria lui Trump, reacții. Gorghiu: Să nu uităm că sub un preşedinte republican România a intrat în NATO

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a afirmat că victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale din SUA este surprinzătoare.

Gorghiu şi-a exprimat însă convingerea că, pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună, relatează news.ro.

”A fost un rezultat surprinzător, dacă ţinem cont de sondajele de opinie preelectorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump şi Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câştigat împreună şi Preşedinţia, şi alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Reprezentanţilor, deci o victorie pe linie”, a mai declarat președintele PNL.

Liderul PNL este de părere că mesajul alegerilor americane este acela că nevoile şi aşteptările oamenilor nu trebuie ignorate, iar clasa politică şi partidele trebuie să asculte ce îşi doresc oamenii şi să le rezolve problemele.

”Pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună, sunt convinsă. Să nu uităm că sub un preşedinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO şi şi-a consolidat mult relaţia de apropiere faţă de SUA. Sunt convinsă că SUA vor rămâne acelaşi aliat de încredere în cadrul NATO, aceeaşi ţară care menţine relaţii foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilităţii economice globale şi NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum”, a menționat liderul liberal.

Victoria lui Trump îl face să devină cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. El a învins-o pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, după o luptă electorală strânsă, în care majoritatea sondajelor o dădeau ca învingătoare pe candidata democrată.

Și alți lideri politici din România au avut reacții sau au trimis mesaje de felicitare după victoria în alegrile din Statele Unite a candidatului republican Donald Trump.