Home » Știri » Raluca Turcan i-a cerut demisia ministrului Educației

Raluca Turcan i-a cerut demisia ministrului Educației

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 15:07
Raluca Turcan i-a cerut demisia ministrului Educației

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cere demisia ministrului Educației, Pavel Năstase, despre care spune că a mințit și a încălcat legea.

„Pavel Năstase trebuie să demisioneze de îndată pentru falsul produs în fruntea Ministerului Educației. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a mințit cu bună știință în privința directorilor de școli pe care îi dorește numiți fără concurs și a încălcat legea antedatând Ordinul de Ministru emis în acest scop. Astăzi s-a dovedit faptul că circulara emisă în atenția inspectoratelor școlare nu s-a bazat pe niciun Ordin de Ministru, întrucât respectivul document era inexistent la acel moment. Ordinul menționat a survenit ulterior, cu scopul de a acoperi o ilegalitate pe care PNL a reclamat-o din primul moment”, arată Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Liderul PNL susține că „ministrul Educației a mințit în privința Ordinului 3044/2017”.

„Precizările făcute de reprezentanții Monitorului Oficial devoalează tocmai faptul că ministrul Educației a mințit în privința Ordinului 3044/2017, transmițându-l spre publicare în cursul zilei de luni, 9 ianuarie 2017, și nu vineri, 6 ianuarie a.c., așa cum a susținut inițial Pavel Năstase. Acestea sunt fapte care intră sub incidența legii penale și care impun demisia imediată a actualului ministru al Educației, deoarece domnia sa a acționat prin încălcarea legii cu scopul de a mușamaliza o altă ilegalitate”, mai arată Raluca Turcan.

Reacția șefei PNL vine după ce, ministrul Educației, Pavel Năstase, oficial, a apărut în Monitorul Oficial legea care spune că pot fi directori de școli și cei care nu au promovat examenul pentru ocuparea postului.

„Ordinul a fost trimis vineri, dar s-a publicat în Monitorul Oficial ieri. A fost weekendul, în plus şi ei sunt aglomeraţi acolo şi nu pot publica chiar imediat ceea ce primesc. El a fost discutat cu inspectorii generali şi după aceea a fost promovat ca ordin de ministru şi a fost înregistrat cu data de vineri aici, la noi şi a fost trimis apoi la Monitor şi Monitorul Oficial l-a publicat ieri. Iar inspectorii generali au dat aceste decizii de ocupare a funcţiilor vacante ieri, pentru că nici ei nu aveau timp în weekend să convoace consilii de administraţi, consilii profesorale”, declara ministrul marţi, pentru Gândul.info.