Home » Știri » FOTO/ VIDEO Turcia: Explozie puternică în parcarea unui tribunal din Izmir; doi atacatori au fost uciși

FOTO/ VIDEO Turcia: Explozie puternică în parcarea unui tribunal din Izmir; doi atacatori au fost uciși

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 17:17
FOTO/ VIDEO Turcia: Explozie puternică în parcarea unui tribunal din Izmir; doi atacatori au fost uciși

O explozie puternică s-a produs într-o parcare din apropiere de un tribunal din Izmir, al treilea cel mai mare oraș din Turcia, aflat pe coasta Mării Egee.

UPDATE 17:16 – Poliţistul ucis i-a observat pe terorişti înainte de atac, potrivit guvernatorului din Izmir.

UPDATE 16:51 – Poliţiştii au descoperit o maşină cu explozibili la 30 de metri de locul unde un alt vehicul capcană a explodat, în parcarea tribunalului din Izmir, relatează Haberler, citat de news.ro.

UPDATE 16:36 – Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un angajat al tribunalului, au murit în urma ataculuI de la Izmir, în vestul Turciei, relatează DHA, citată de news.ro. Bilanțul a crescut la 11, dintre care doi sunt polițiști.

UPDATE 16:30 – Al treilea suspect căuat poartă o haină neagră, căciulă albă şi are 1.65 – 1.70 metri înălţime. Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, ar fi vorba de o femeie, informează news.ro.

UPDATE 16:06 – Bilanțul răniților a crescut la zece, anunță agenția ReutersSchimbul de focuri între forțele de ordine și atacatori s-a petrecut în timp ce avocații și judecătorii se aflau la intrarea în tribunal, potrivit The Independent.

UPDATE 16:04 – Explozia ar fi fost o diversiune de la un atac ce urma să aibă loc în tribunal, scrie cotidianul Hurriyet, precizând că în zonă ar fi fost găsit un pachet suspect, scrie news.ro.

UPDATE 15:54 – Potrivit postărilor de pe Twitter, poliția a ucis doi atacatori care au produs explozia. Al treilea suspect este și acum căutat.

UPDATE 15:50 – A existat și un schimb de focuri, iar atacatorul a fost ucis de către polițiști, transmite DailyMirror. Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului. Agenția Reuters anunță că cei trei polițiști răniți au fost transportați cu ambulanțele la spital.

UPDATE 15:47 – Cel puțin trei persoane au fost rănite în urma exploziei din orașul aflat pe coasta Maării Egee din Trucia, Izmir, transmite un corespondent al ziarului Dogan, citat de irishtimes.com.

Două mașini au explodat, dar nu se știe cauza exploziei sau motivul, scrie The Independent.

Pozele postate pe Twitter arată o mașină în flăcări.

Se pare că atacurile teroriste din Trucia ale ISIS și grupărilor extremiste kurde se țin lanț.

Izmir este al treilea ce mai mare oraș din Turcia și este o atracție turistică importantă.

 

Atacul este al doilea din Turcia în primele cinci zile ale anului 2017, scrie Hurriyet. Un bărbat înarmat a deschis focul în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, omorând 39 de oameni. Statul Islamic a revendicat masacrul, al cărui autor nu a fost prins deocamdată.

În decembrie 2016, două bombe au explodat în faţa unui stadion din centrul Istanbulului, omorând 44 de persoane. Atacul a fost revendicat de o aripă a PKK.

Pe 17 decembrie, o maşină-capcană a PKK a ucis cel puţin 13 soldaţi şi a rănit alţi 56 când a lovit un autobus cu militari, în oraşul Kayseri.