Twitter a suspendat mai multe conturi ale extremei drepte americane, în încercarea de a-și intensifica lupta împotriva unor hărţuiri şi a unui comportament abuziv.
Reţeaua Twitter a suspendat mai multe conturi care aveau legături cu extrema dreaptă americană, în contextul în care încearcă să-şi intensifice lupta împotriva unor hărţuiri şi a unui comportament abuziv pe reţea, scrie AFP, potrivit news.ro.
Printre conturile care au dispărut miercuri se află cel al lui Richard Spencer, un reprezentant al mişcării „dreptei alternative”, care apără idei naţionaliste şi se declară susţinătorul superiorităţii rasei albe, precum şi conturi asociate revistei sale şi centrului său de reflecţie.
„În mod fundamental, întreaga mea prezenţă online pe Twitter a fist suspendată”, a spus Richard Spencer într-o înregistrare video postată pe YouTube. „Este un stalinism din partea companiei, este în curs o enormă epurare”, a acuzat acesta.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Spencer a comparat suspendarea unor conturi de Twitter cu „noaptea cuţitelor lungi”, în care Adolf Hitler a pus să-i fie asasinaţi opozanţii, în 1934, cu scopul de a-şi consolida puterea în Germania.
Într-un răspuns, rețeaua Twitter a citat reguli de utilizare care interzic „ameninţările violente, hărţuirea, comportamentele care incită la ură” şi a menționat un pasaj care prevede că nu va autoriza conturi „al căror obiectiv principal este să incite să se facă rău altora”.
Rețeaua de socializare şi-a reiterat promisiunea de a lua măsuri în vederea unei mai bune puneri în practică a acestor reguli.
De asemenea, Twitter a anunţat marţi că lansează un nou instrument în lupta împotriva hărţuirii – prin extinderea funcţiei „mute”, care le permite utilizatorilor să blocheze notificări cu privire la conturi ale unor „troli” sau persoane care trimit mesaje nepotrivite. Astfel, rețeaua va permite semnalarea unor abuzuri ale căror victime sunt alţi utilizatori.
Reţelele de socializare se află în plin examen de conştiinţă, după ce au fost acuzate că l-au ajutat pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din Statele Unite prin faptul că au lăsat să circule informaţii false.
Acestea se confruntă de mai mult timp cu o dificultate în a găsi un echilibru între libertatea de exprimare şi lupta împotriva intimidării şi agresiuni.
Twitter a anunţat în august că a suspendat 360.000 de conturi, începând de la jumătatea anului 2015, în cadrul luptei pe care o duce contra unor postări care promovează terorismul.