Home » Știri » Un complot cu bombă din regiune Montpellier din Franța, dejucat

Un complot cu bombă din regiune Montpellier din Franța, dejucat

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 14:32
Un complot cu bombă din regiune Montpellier din Franța, dejucat

Trei băieți și o fată în vârstă de 16 ani au fost arestați, vineri, în Franța, după ce s-au găsit asupra lor materiale de confecționare a unei bombe.

Ecjipele de polițiști anit-terorism i-au descoperit pe cei patru în regiunea Montpellier din sudul Franței, informează BBC.

Improvizații artificiale de bombă, la fel ca cele folosite în atacurile din Paris din luna noiembrie 2015, au fost găsite asupra tinerilor, au delcarat polițiștii și sursele judiciare. Potrivit surselor, se pare că fata care făcea parte din grupul terorist și-a arătat simpatia pentru grupuri jurnaliste, în mediul online.

Din 2015, în jur de 230 de persoane au fost ucise în Franța în atacuri teroriste, majoritatea organizate de către gruparea teroristă Stat Islamic.

La finalul lunii decembrie, în zona Muzeului Luvru, un soldat a fost rănit de către un bărbat care avea o machetă la el și încerca să intre în muzeu. Autorul atacului în vărstă de 29 de aniavea naționalitate egipteană ți îl chema Abdullah Hamamy. Acesta a fost împușcat grav de către soldat.

Inițial s-a crezut că ceea ce organizau tinerii era un atac suicidal. Cei patru tineri au fost arestați în Franța și sunt acuzați de complot la un atac terorist iminent, a declarat Ruters, citând surse de la prim-ministrul Franței.

Site-ul de știri M6 Info a declarat că, de fapt, atacul terorist era planificat să aibă loc într-o zonă frecventată de turiști.

Aceștia au fost prinși în timp ce cumpărau acetonă, a declarat o rusă din poliție pentru AFP. Acetona este folosită pentru a crea triacetonă triperoxidă, un puternic explozibil. Bomba cu care au fost comise toate atacurile teoriste din Franța au fost făcute cu acetonă.

Tânăra care a fost complice la tentativa de atac terorist a scris de mai multe ori pe Facebook că ar vrea să plece din zona de conflict Siria-Irak și să organizeze un atac în Franța, scrie AFP.

Într-un video postat online, ea a spus că s-a aliat Statului Islamic.