Home » Știri » Uber vrea să proiecteze mașini zburătoare, cu ajutorul unui inginer NASA

Uber vrea să proiecteze mașini zburătoare, cu ajutorul unui inginer NASA

Sebastian Rotaru / 08.02.2017, 11:26
Uber vrea să proiecteze mașini zburătoare, cu ajutorul unui inginer NASA

Uber, compania de milioane de dolari care stă în spatele aplicației de taxi cu același nume, a angajat un fost inginer NASA care va proiecta mașini zburătoare.

În urmă cu șapte ani, NASA a angajat un inginer pe nume Mark Moore care a scris o lucrare despre mașinile care decolează și aterizează, în scopul de a asigura transportul persoanelor. Uber a pus ochii pe el și speră ca experința lui de 30 de ani să poată să-l facă să proiecteze mașini zburătoare pentru transportul persoanelor, scrie Bloomberg, citat de iflscience.com.

Uber s-a gândit la această idee în luna octombrie a anului trecut, subliniînd o viziune futuristă a „transportului aerian urban la cerere”. Ei s-au gândit ca sistemul să includă mașini zburătoare parțial autonome care să poată decola și ateriza vertical (pe așa numitele vertiporturi) de pe zgărie-nori.

„La cererea de aviație, acestea au potențialul de a îmbunătăți radical mobilitatea urbană, dându-le oamenilor înapoi timpul pierdut în rutina zilnică. O rețea de aeronave mici, electrice, care vor putea decola și ateriza pe verticală… vor permite un transport rapid și fiabil între suburbii și orașe, iar, în final, chiar în orașe”, se arată în plan.

În cadrul acestui raport, Uber a evidențiat numeroasele probleme cu care autovehiculele zburătoare VTOL se vor confrunta. De la eficiență, emisii, zgomot, autonomia bateriilor, procesul de certificare, fiabilitatea, siguranța, controlul traficului aerian și costurile. Este greu de crezut că în prima săptămână inginerul Moore va proiecta mașina, dar, fără îndoială, el va juca un rol important în abordarea problemelor enumerate mai sus.

Este greu de crezut și că proiectul se va ridica la cer în următorii ani, dar se pare că Uber are viziune, previziune și finanțe pentru a trimite autovehiculul familie Jetson să te ducă la muncă sau la prieteni.