Home » Știri » USR cere ca PSD să fie investigat, deoarece sunt informații că ei au stat în spatele violențelor de la protest

USR cere ca PSD să fie investigat, deoarece sunt informații că ei au stat în spatele violențelor de la protest

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 14:41
USR cere ca PSD să fie investigat, deoarece sunt informații că ei au stat în spatele violențelor de la protest

Uniunea Salvați România (USR) a cerut ca PSD să fie investigat ”cu maximă celeritate şi seriozitate”, deoarece unele informații arată că violențele de la protestul de miercuri seara din Piața Victoriei au fost coordonate de social-democrați.

Cererea pentru investigarea PSD a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, scrie News.ro.

„Solicităm Parchetului să investigheze cu maximă celeritate şi seriozitate prezumţia care vedem că a apărut în spaţiul public privind faptul că PSD ar fi în spatele acestor manifestări ale galeriilor unor cluburi sportive. Se ştie, galeria lui Dinamo este apropiată de PSD, a participat la mitinguri şi evenimente pro PSD şi de aceea aflarea adevărului legat de cine a orchestrat această demonstraţie este una fundamentală pentru societatea noastră”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna s-a arătat indignat de felul în care au intervenit forțele de ordine la incidentele de aseară din Piața Victoriei și acuză Jandarmeria că a privit „ca la teatru” ceea ce s-a întâmplat.

”Au fost aproape două ore în care manifestările huliganice au fost lăsate să se întâmple. A fost o perioadă în care nu s-a intervenit în niciun fel, forţele de ordine ale MAI privind ca la teatru cum aceşti huligani s-au manifestat în spaţiul public, deturnând evenimentul şi alungând de fapt oamenii care s-au retras în mod decent, adevăraţii protestatari”, a susţinut Dan Barna.

Reamintim că, miercuri seara, în timpul protestului împotriva OUG privind modificarea Codurilor penale, în jur de 150.000 de oameni protestau în Piața Victoriei din Capitală, când, în jurul orei 22:00, un grup al galeriei de forbal Dinamo București au început să atace jandarmii cu obiecte contondente, au dat foc unui chioșc de ziare și au creat panică printre protestatarii pașnici.

În altercație, doi jandarmi și doi civili au ajuns la spital cu răni minore, potrivit secretarului de stat al MAI, Raed Arafat.