Home » Știri » Valeriu Steriu: PMP va depune un amendament la bugetul pe 2017

Valeriu Steriu: PMP va depune un amendament la bugetul pe 2017

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 14:16
Valeriu Steriu: PMP va depune un amendament la bugetul pe 2017

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat, vineri, că parlamentarii PMP vor depune un amendament la proiectul de buget, pentru a se reporni lucrările la metroul din Drumul Taberei, existând amendamente pe zona de administraţie, venite din judeţe.

„Sunt foarte multe amendamente pe care le propun parlamentarii în primul rând din ce le-au cules de la nivelul judeţului, planul judeţean, aspecte de zi cu zi pe care oamenii le cer şi din toate aceste puncte de vedere vin completări în primul rând pe bugetul administraţiei, acolo unde sunt lucrări de infrastructură. Toţi au avut o campanie electorală în care au cules problemele judeţului de la cetăţeni şi sunt foarte multe aspecte care ţin de infrastructură, invenstiţii (…). Vin completări în primul rând pe bugetul Ministerului Administraţiei, acolo unde sunt aceste lucrări de infrastructură”, a afirmat Steriu, arată News.ro.

Valeriu Steriu a mai spus că unul dintre amendamentele PMP va viza lucrările la metroul din Drumul Taberei.

„Ca cetăţean al Bucureştiului şi parlamentar de Bucureşti, sunt deja dezamăgit că Primăria nu a reuşit să aloce nici un ban pentru a continua dezvoltarea centurii şi sunt foarte uimit că lucrările la metrou în special în Drumul Taberei vor fi blocate din lipsă de finanţare. Aici va fi cu siguranţă un amendament pe care îl vom depune pentru a reporni aceste lucrări”, a subliniat deputatul.

Valeriu Steriu a susţinut că parlamentarii PMP sunt „dornici” să vadă bugetul Ministerului Apărării.

„Aşteptăm acest buget pentru că până acum avem doar nişte discuţii legate de el. Privim cu mare atenţie deficitul. Acest 2,99 bazat pe o creştere de peste 5% mi se pare deja o problemă mare a acestui buget. Suntem foarte dornici să vedem bugetul pe Ministerul Apărării, acolo unde avem angajamente importante, stabilite la nivelul partidelor. Am avut anul trecut destul de multe întâlniri pe acest subiect. Există o strategie de apărare, există un parteneriat şi trăim într-o perioadă dificilă în care trebuie să respectăm aceste condiţii”, a declarat el.

Deputatul a mai spus că a stabilit, împreună cu toţi colegii săi, să încerce să construiască ”un calendar de dezbatere a bugetului responsabil”.

„Nu putem să mergem ca la audierile miniştrilor, în 30 de minute să închidem fiecare buget (…). Dorim să avem un calendar aşezat, în care să putem dezbate cu multă responsabilitate acest buget”, a conchis Valeriu Steriu.