Home » Știri » Vasile Blaga, chemat din nou la DNA Ploiești. Ce a spus fostul lider PNL

Vasile Blaga, chemat din nou la DNA Ploiești. Ce a spus fostul lider PNL

Octavian Palade / 16.11.2016, 09:03
Vasile Blaga, chemat din nou la DNA Ploiești. Ce a spus fostul lider PNL

Fostul lider PNL Vasile Blaga a fost chemat din nou la DNA Ploieşti, pentru efectuarea de acte procedurale în dosarul în care este urmărit penal.

Vasile Blaga s-a prezentat din nou, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, pentru efectuarea de acte procedurale în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Fostul ministru a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul DNA Ploieşti, spunând doar că ceea ce are de declarat le va spune anchetatorilor.

Fostul lider PNL a venit la DNA însoţit de avocatul Cristian Ene, care a asistat-o timp de câteva ore, cu o zi înainte, şi pe fosta şefă a AEP Ana Maria Pătru, reţinută pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, la primele sale prezentări la DNA în dosarul în care este urmărit penal, Vasile Blaga a uzat de dreptul său de a nu face declaraţii în faţa procurorilor.

Fostul lider PNL este chemat pentru a treia oară la DNA Ploieşti în ultimele luni.

Blaga a venit pe 1 noiembrie la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea sa. Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro în dosarul de corupţie al acestuia.

În acelaşi dosar, anchetatorii au pus sechestru şi pe averea fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cercetat alături de Blaga şi de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Pe 28 septembrie, Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, când era secretar general al PDL.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ştefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.