Home » Știri » Vasile Blaga, sechestru pe o parte din avere

Vasile Blaga, sechestru pe o parte din avere

Octavian Palade / 01.11.2016, 15:38
Vasile Blaga, sechestru pe o parte din avere

Vasile Blaga s-a prezentat la DNA Ploiești pentru a i se comunica sechestrul pus de procurori pe o parte din averea sa.

Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un dosar deschis de DNA Ploieşti, s-a prezentat din nou marţi după-amiază în faţa anchetatorilor, realatează news.ro.

La sosirea în fața sediului DNA Ploieşti, fostul lider PNL a spus că nu ştie pentru ce a fost citat.

Potrivit unor surse judiciare, Blaga a fost chemat pentru îndeplinirea procedurilor legate de punere sub sechestru a unei părţi din averea sa.

Procurorii au pus sechestru şi pe averea fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cercetat în același dosar alături de Blaga şi de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Pe data de 28 septembrie, fostul copreședinte PNL a fost citat la DNA Ploieşti. Ulterior, anchetatorii au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, pe vremea când era secretar general al PDL.

În rechizitoriu se arată că, în perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

“Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la suspectul Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfinţirea înţelegerii anterioare”, susțin anchetatorii de la DNA Ploieşti în ordonanţa prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi.

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv, pe 4 octombrie, plângerea lui Vasile Blaga împotriva măsurii controlului judicar impusă de către procurorii DNA Ploieşti.

Vasile Blaga fost chemat la DNA de mai multe ori, însă de fiecare dată calitatea în care a fost citat a fost aceea de martor, dosarul instrumentat de DNA Ploieşti fiind primul în care fostul lider liberal este suspect.

Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală împotriva sa.

Vasile Blaga confirmă sechestrul

Vasile Blaga confirmă că procurorii au pus sechestru pe o parte a averii sale în dosarul în care este urmărit penal pentru fapte de corupţie. El a declarat că se ”gândeşte” să conteste măsura şi că îşi va ”dovedi nevinovăţia”.

Fostul lider PNL a confirmat, marţi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că procurorii au pus sechestu pe o parte din averea sa în dosarul în care este urmărit penal alături de fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

Blaga nu a dorit să dea detalii despre bunurile ce au fost puse sub sechestu şi despre valoarea acestora. În schimb, a declarat că ia în considerare posibilitataea de a contesta măsura asigurătorie.

”Ne gândim să contestăm, dar ce este important este că ne vom dovedi clar nevinovăţia”, a încheiat Blaga.