Home » Știri » Vaslui: Sute de profesori nu și-au primit salariile din noiembrie

Vaslui: Sute de profesori nu și-au primit salariile din noiembrie

Redactia Știri / 09.12.2016, 16:50
Vaslui: Sute de profesori nu și-au primit salariile din noiembrie

Sute de profesori din județul Vaslui, majoritatea din școlile cu învățământ special, nu și-au primit salariile pe luna noiembrie, întârzierea acestora fiind de o săptămână.

Sutele de profesori din Vaslui nu și-au primit salariile din noiembrie, deoarece, potrivit reprezentanților primăriei, sumele necesare nu au fost repartizate la timp din bugetul de stat, informează news.ro.

Plata salariilor personalului din învăţământul vasluian se face cu întârziere în multe unităţi şcolare din judeţ, reprezentanţii primăriilor spunând că nu au primit de la Finanţele Publice sumele cu care să achite lefurile aferente lunii noiembrie. Cei mai afectaţi sunt profesorii şi personalul nedidactic din cele patru unităţi cu învăţământ special, având în vedere că aceste şcoli primesc banii direct de la Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui. Instituţia în cauză va face rectificarea bugetară a sumelor repartizate de Guvern în teritoriu abia la sfârşitul zilei de viner

”Hotărârea CJ de rectificare bugetară va fi comunicată către Administraţia Finanţelor Publice Vaslui, instituţie care apoi va putea emite decizia de repartiţie a sumelor necesare plăţii salariilor către primării şi şcolile cu învăţământ special. Nu avem o situaţie pe judeţ cu unităţile care nu au plătit salariile către personalul didactic şi nedidactic, însă probleme ar mai exista în mediul rural, cum ar fi, de exemplu, la Todireşti. Noi am făcut recomandări către unităţile de învăţământ să decaleze zilele de salariu mai spre mijlocul lunii tocmai pentru a nu se mai ajunge în astfel de situaţii”, a declarat, vineri, pentru News.ro directorul economic al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Smărăndiţa Ignat.

Potrivit sursei citate, personalul auxiliar şi cadrele didactice care nu şi-au primit până acum salariile ar urma să încaseze banii cel mai devreme pe 13 decembrie, dacă nu vor mai apărea şi alte sincope.