Home » Știri » Vaticanul este îngrijorat de decretul privind imigrația, semnat de Donald Trump

Vaticanul este îngrijorat de decretul privind imigrația, semnat de Donald Trump

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 17:38
Vaticanul este îngrijorat de decretul privind imigrația, semnat de Donald Trump

Vaticanul a declarat, miercuri, că este îngrijorat cu privire la acel decret privind imigrația, semnat de președintele Donald Trump.

Reacția vine după ce, președintele american Donald Trump a semnat un decret care interzice intrarea pe pământ american a musulmanilor din șapte țări, informează Reuters.

„Cu siguranță există îngrijorare din partea noastră, deoarece noi suntem mesagerii unei alte culturi, cea a deschiderii”, a declarat secretarul adjunct al Vaticanului, Arhiepiscopul Angelo Becciu, după ce a fost întrebat, la un post de televiziune italian, care este părerea sa despre decizia lui Trump.

Becciu, al treilea cel mai important om al Vaticanului, potrivit ierarhiei a fost întrebat ce părere are și despre faptul că Trump vrea să ridice un zid de 12 metri înalțime la granița dintre Stateale Unite și Mexic.

„Papa Francis, de fapt, insistă asupra capacității de a-i integra pe cei care ajung în societatea noastră”, a declarat Arhiepiscopul, pentru postul TV2000.

Niște lideri romano-catolici din SUA au criticat oridnul executiv semnat de Trump. Cardinalul Blase Cupich din Chicago a declarat, duminică, legat de decret, că reprezintă „un moment întunecat pentru SUA” și că este contrat atât „valorilor catolice, cât și celor americane”.

]n februarie 2016, după ce s-a întors dintr-o vizită în Mexic, Papa Francis a spus că dorința candidatului la președenția SUA de atunci, Donald Trump, nu este una „creștină”.