Home » Știri » Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Manolică Anca / 20.10.2020, 12:47
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Nicio boală nu ține cont de nume sau statut social atunci când își face apariția. Acesta este și cazul depresiei, care a afectat viața multora dintre personajele mondene de la noi. Iată câteva nume de vedete care au trecut prin depresie și cum au reușit să se vindece.

Vedete care au trecut prin depresie. Andreea Marin

Atunci când depresia își face apariția în viața ta, totul se schimbă. Apar fel și fel de gânduri negative, dispare apetitul pentru distracție și veselie, te închizi în propriul cocon și, pur și simplu, nu vrei să mai auzi de nimeni și de nimic.

Andreea Marin a apelat la ajutorul psihologului şi al psihiatrului pentru a uita de gândurile negre care nu-i dădeau pace. Aceasta a recunoscut că este o boală extrem de periculoasă, ce te poate aduce în situația în care îți poți pune capăt zilelor.

Fosta Zână a trecut printr-o perioadă de depresie accentuată pe care a tratat-o cu ajutorul specialiştilor. Aceasta a apărut imediat după nașterea fetiței sale, Violeta. Insomniile, lipsa poftei de viață și nefericirea profundă au dus-o chiar și în pragul suicidului.

„Depresia este o furtună interioară atât de puternică, încât poţi face lucruri necugetate. (…) Cine nu a trecut prin depresie nu are cum să înţeleagă. Nu te doare nimic concret, te doare sufletul. Te trezeşti dimineaţă plângând. Reacţionezi dramatic, nu-ţi poţi controla emoţiile şi vezi totul mult mai întunecat. E că o gheară care îţi cuprinde sufletul. Ţi-e frică. E o boală foarte perfidă. Nu te anunţă, ci te ia prin surprindere. E nevoie de ajutor, de specialist, care nu te judecă, ci te ajută să găseşti calea corectă. Eu am apelat la psiholog şi la psihiatru şi le mulţumesc că m-au ajutat”, a spus Andreea Marin, potrivit click.ro

Vedete care au trecut prin depresie. Oana Zăvoranu

O persoană cunoscută pentru aparițiile sale controversate la TV, Oana Zăvoranu a avut de-a lungul timpului mai multe episoade depresive. Numeroasele certuri cu mama sa, acuzațiile cum că mama sa nu o iubește și că este vinovată de moartea tatălui său, decesul ulterior al acesteia, au adus-o de mai multe ori în pragul tentativei de suicid.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Una dintre ele a fost atunci când a luat un pumn de medicamente şi a zăcut inconştienţă câteva ore în casă. Din fericire, a ajuns la timp la Terapie Intensivă, unde a petrecut câteva zile bune. Pepe, fostul soţ al brunetei, povestea atunci că Oana mai încercase să se sinucidă şi în alte dăți.

Vedete care au trecut prin depresie. Dana Nălbaru

Artista a trecut prin mai multe episoade de depresie, dar, de fiecare dată, a reușit să iasă cu fruntea sus. Înainte de a se căsători cu Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii Visuri la Cheie de la PRO TV, aceasta a avut parte de multă suferință, din cauza unei despărțiri care a rănit-o foarte mult și din cauza căreia a ajuns în depresie.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Un alt episod negativ din viața sa a apărut în ultimul trimestru de sarcină cu cel de-al doilea copil. Deși această perioadă este considerată una din cele mai frumoase din viața unei femei, în cazui Danei Nălbaru nu a fost deloc așa. Cântăreața a fost asaltată de numeroase gânduri negre.

„Uneori îmi pierd încrederea în mine şi atunci îmi vine să renunţ la tot. Mă compar cu alţi oameni şi-i găsesc mai buni. Înainte mă adânceam în gânduri şi ieşeam foarte greu din aceste stări care numai bine nu-mi făceau dar, mulţumesc lui Dumnezeu, că m-a ajutat să învăţ că nimic nu-i imposibil şi că trebuie să lupt cu mine,” a scris artista pe pagină de socializare.

Anca Badiu a încercat să se sinucidă de mai multe ori

Nici cântăreața Anca Badiu nu a fost ocolită de această boală perfidă, care a pus-o la încercare ani la rând. Decesul celor mai importanți membri ai familiei sale, mama, tatăl și unul dintre frații ei, a lăsat o tristețe imensă în sufletul ei.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Obsesia pentru slăbit a fost un alt episod trist din viața sa. Nemulțumită de felul în care arăta și de faptul că nicio dietă nu o ajuta să slăbească, a căzut, din nou, în pragul depresiei, încercând de mai multe ori să își pună capăt zilelor. După multe eforturi şi experienţe la limită, a reuşit să-şi revină. A înțeles faptul că nu este chiat atât de important să slăbeşti cu orice preţ şi, în niciun caz, cu preţul vieții.

Vedete care au trecut prin depresie. Daniela Gyorfi

Pierderea mamei sale a fost un moment de cotitură în viața cântăreței. Și-a revenit extrem de greu după decesul ființei care i-a dat viață, însă, persoana care i-a dat putere a fost chiar fiica sa, Maria.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Și acesta nu a fost singurul eveniment trist din viața cântăreței. Pierderea a nu mai puțin de trei sarcini au dus-o în pragul depresiei. „Când am pierdut a treia sarcină, am fost la biserică şi preotul m-a văzut supărată. I-am spus ce am, dar m-a încurajat zicându-mi: «O să ai o fetiţă. Pune-i numele Maria». La o lună, am rămas însărcinată”, a povestit Daniela.

Monica Bârlădeanu și-a pierdut precoce membrii familiei

Numeroasele episoade nefericite din viața sa, au făcut-o și pe frumoasa actriță să cadă în depresie.

Sărăcia, violenţa domestică, fratele bolnav care a stat timp de un an de zile prin spitale, dependența de alcool a tatălui său care adus în pragul sinuciderii sau despărţirea de omul iubit sunt evenimente prin care nimeni nu ar vrea să treacă. Însă, această lecție de dură de viață, a transformat-o într-o persoană extrem de puternică.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

 “Zgomotele înfundate, ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva, dar e un perete şi e o bufnitură. Loviturile în corp sună într-un anume fel. (..) Mai mare teroare era când după un episod din asta nu mai zicea niciunul nimic şi atunci îmi era frică să deschid uşa.”,  declara Monica, într-un interviu pentru Știrile Pro TV, în cadrul campaniei “Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”

Andreea Raicu

Drama care a marcat viața artistei este reprezentată de umilințele la care o supunea constant tatăl său, însă nu din cauză că nu o iubea. Acesta îți dorea să aibă un copil perfect, fără de greșală. Iar acest lucru și-a pus adânc amprenta asupra ei. Trebuia tot timpul să fie cu un pas înainte, să știe să facă absolut tot, să fie cea mai bună la școală. Chiar și astăzi, aceasta resimte urmele lăsate de acea presiune constantă.

”Simţeam o goliciune interioară incredibilă. Simţeam o goliciune şi o tristețe pe care o evitam făcând foarte multe alte lucruri ca să nu simt nici durerea şi nici golul şi nici tristeţea. Am plâns foarte mult, foarte mult, îngrozitor de mult cred că la un moment dat nici nu mai aveam lacrimi să mai plâng.”, a declarat Andreea Raicu în cadrul aceleiași campanii.

Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece
Vedete care au trecut prin depresie. Cum au reușit să se vindece

Existența persoanelor dragi în jurul tău este extrem de importantă. Sfaturile și încurajările lor vor contribui la alungarea gândurilor urâte care îți trec, adesea, prin minte. De asemenea, este foarte important și ajutorului medicului specialist, care va ști, cu siguranță, cum să te ajute.

”Depresia în primul rând este o boală, nu e o stare de tristețe, e o boală şi ca să ţi se pună diagnostic de depresie trebuie să îndeplineşti anumite criterii: să fii trist, abătut fără chef, să ai probleme cu somnul, probleme de apetit alimentar, să nu îţi mai doreşti să faci lucruri, să ai gânduri negre, uneori gânduri de suicid, să îţi fie afectată funcţionarea atât acasă cât şi la serviciu, iar simptomele astea ar trebui să țină minim două săptămâni. Nu e suficient să fii trist, abătut o zi.”, a explicat psihiatrul Mihai Bran, într-un interviu pentru Știrile ProTv.