Home » Știri » Vicepremierul Costin Borc este dezamăgit de situația parcurilor industriale din țară

Vicepremierul Costin Borc este dezamăgit de situația parcurilor industriale din țară

George Stanciu / 31.10.2016, 16:28
Vicepremierul Costin Borc este dezamăgit de situația parcurilor industriale din țară

România deține, la momentul actual, 73 de parcuri industriale, în vreme ce Ungaria, ce are o suprafață de două ori şi jumătate mai mică, avea 220 de parcuri industriale acum trei ani, arată vicepremierul Costin Borc, care susține că, în ultimele luni, au fost identificate mai multe spații cu potențial de investiții pentru a răspunde cererilor companiilor străine ce doresc să dezvolte proiecte greenfield în România.

România se află pe ultimul loc în regiune la capitolul parcuri industriale, având în vedere că Polonia are 210 de astfel de parcuri, Cehia dispune de 200 de parcuri, iar Slovacia deține 85 de spații de acest tip.

“Am constatat cu satisfacţie existenţa unor spaţii noi ce pot fi incluse în lista posibilelor opţiuni pentru proiectele aflate în faza de prospecţie a procesului decizional. În acest sens, aş dori să menţionez parcurile industriale de la Ocna Mureş, Câmpia Turzii (Tetarom 5), Turda (Industrial Park) şi Şelimbăr Sibiu”, a transmis Borc, care este şi ministru al Economiei, în timpul participării la un forum cu privire la parcurile industriale, arată news.ro.

Ministrul a demarat un proiect de promovare regională, ce are ca scop responsabilizarea autorităților locale, multe dintre aceste entități fiind dezinteresate de posibilitatea de a atrage noi investitori în zonele în care acestea se află.

Prima acțiune majoră de acest fel a avut loc la Constanţa, “judeţ ce a pierdut proiecte de-a lungul anilor din cauza lipsei unui parc industrial adecvat care să aducă investiţii străine”, transmite Costin Borc.

Oficialul susține că parcurile industriale pot deveni adevărate incubatoare de afaceri şi pot contribui într-o măsură semnificativă la poziționarea României ca pol regional în diverse sectoare de lucru, precum IT sau auto.

“Existenţa parcurilor industriale şi a unor spaţii investiţionale care să permită implementarea unor proiecte de anvergură este vitală pentru România şi pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, a mai adăugat vicepremierul Costin Borc.