Home » Știri » Victimele din Militari au sunat la 112 înainte de crimă. Anchetă internă în Poliție

Victimele din Militari au sunat la 112 înainte de crimă. Anchetă internă în Poliție

Octavian Palade / 14.11.2016, 16:09
Victimele din Militari au sunat la 112 înainte de crimă. Anchetă internă în Poliție

IPJ Ilfov a demarat o anchetă internă după ce s-a constatat că, înainte de crima din noaptea de sâmbătă spre duminică din cartierul Militari Residence, a existat un apel la 112.

IPJ Ilfov a declanșat o anchetă internă, ca urmare a apelului făcut de tânăra de 25 de ani care a reclamat că tatăl ei vitreg a lovit-o şi a ameninţat-o cu moartea. În cadrul anchetei se va verifica felul în care a procedat echipajul de poliţie care a sosit la sesizare înainte de crimă, au declarat surse din Poliţia Română, citate de news.ro.

Sursele citate au declarat că apelul la 112 a fost inițiat la ora 2.21. Atunci, cele două tinere, care erau colege de apartament, îi anunţau pe poliţişti că se află în faţa blocului din cartierul Militari Residence, iar tatăl vitreg al uneia dintre ele a devenit violent şi îşi ameninţase fiica vitregă cu moartea.

Un echipaj de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov a sosit la sesizare, însă agenţii nu i-au făcut un control corporal bărbatului şi nici nu au aplicat vreo sancţiune contravenţională.

După nici o oră de la plecarea poliţiştilor, un alt apel la 112 anunţa că bărbatul şi-a ucis fiica vitregă în vârstă de 25 de ani şi l-a înjunghiat pe prietenul ei.

În cadrul verificării interne dispuse la nivelul IPJ Ilfov se verifică ce măsuri au luat poliţiştii pentru aplanarea conflictului. În plus, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a cerut ca poliţiştii să fie martori în dosar.

Primele date ale anchetei arată că tatăl vitreg al fetei ar fi mers la blocul în care locuieşte tânăra, unde a lovit-o cu mai multe lovituri de cuţit, apoi l-a înjunghiat şi pe prietenul acesteia, iar pentru a-l împiedica să fugă, i-a tăiat cauciucurile de la maşină.

Tânărul a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu mai multe răni produse prin înjunghiere.

Dragoş Daviţoiu, managerul SUUB, a declarat că tânărul înjunghiat a fost operat, iar starea lui este bună.

Agresorul a fost arestat preventiv duminică seară, printr-o decizie a unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ilfov. Bărbatul este acuzat de omor şi tentativă de omor şi riscă până la 25 de ani de închisoare. Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.