Home » Știri » Victor Becali rămâne după gratii. De ce i-a fost respinsă cererea de eliberare

Victor Becali rămâne după gratii. De ce i-a fost respinsă cererea de eliberare

Octavian Palade / 21.11.2016, 14:19
Victor Becali rămâne după gratii. De ce i-a fost respinsă cererea de eliberare

Victor Becali rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanţa a respins definitiv cererea sa de eliberare condiționată.

Victor Becali, condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul “Transferurilor”, rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanţa a respins contestaţia acestuia la decizia magistraţilor Judecătoriei Medgidia, care au hotărât în octombrie ca acesta să nu fie eliberat condiţionat. Decizia Tribunalului este definitivă, scrie news.ro.

Magistrații Tribunalului Constanţa au judecat pe data de 14 noiembrie contestaţia depusă de acesta la decizia Judecătoriei Medgidia din data de 25 octombrie, care a respins cererea sa de eliberare condiţionată. În timpul şedinţei anterioare, Victor Becali a spus că are acceptul comisiei penitenciarului unde este încarcerat pentru a fi eliberat condiţionat, că a primit 19 recompense şi o singură sancţiune din cauza necunoaşterii regulamentelor interne şi a achitat tot prejudiciul din dosar. judecătorii au amânat atunci pronunţarea pentru data de 21 noiembrie.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins luni contestaţia lui Victor Becali ca nefondată, astfel încât acesta rămâne în penitenciar, decizia fiind definitivă.

Victor Becali este închis la Penitenciarul Poarta Albă, unde ispășește o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul ”Transferurilor”.

Pe 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost eliberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov. Acesta a executat doi ani şi jumătate din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare.

În luna martie 2014, în dosarul transferurilor de jucători au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

Dintre cei opt oameni din fotbal, mai sunt încarceraţi Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi fiind eliberaţi condiţionat.

Victor Becali mai este judecat într-un dosar alături de Ioan Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor din fotbal acuzaţi în dosarul ”Transferurilor”.