Home » Știri » Vlad Voiculescu: Dacă premierul îmi va propune să continui reformele, cu siguranţă voi accepta

Vlad Voiculescu: Dacă premierul îmi va propune să continui reformele, cu siguranţă voi accepta

Octavian Palade / 27.10.2016, 14:57
Vlad Voiculescu: Dacă premierul îmi va propune să continui reformele, cu siguranţă voi accepta

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat joi că dacă Dacian Cioloş va rămâne premier după alegerile parlamentare şi îi va propune să continue reforma în sistemul sanitar, cu siguranţă va accepta.

Vlad Voiculescu a confirmat, astfel, că nu va candida la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, potrivit news.ro.

“Dacă premierul Cioloş va rămâne după alegeri şi îmi va propune să continui ce am început, cu siguranţă voi accepta”, a declarat ministrul ministrul Sănătății, în cadrul unei conferinţe.

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a anunțat că va candida la alegerile parlamentare din partea Uniunii Salvaţi România, el demisionând miercuri din Guvern.

În schimb, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a spus că nu va candida la alegerile parlamentare şi va rămâne în Guvern până la sfârşitul mandatului, pentru a se ocupa în continuare de reformele din zonele de ocupare, de salarizare şi de asistenţă socială.

 

Nici ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu este interesat de o funcție în viitorul Parlament. Raluca Prună a adăugat că nu o interesează o carieră politică după expirarea mandatului, menționând că încă de la preluarea mandatului a spus că după luna decembrie nu vrea să rămână membru al Guvernului.

Dacian Cioloş a declarat că nu va candida, însă și-a exprimat speranța de a vedea continuate ”într-un fel sau altul” proiectele pe care le-a început, fără a-şi încălca promisiunea de a nu candida sau de nu se înscrie într-un partid.

Pe data de 17 octombrie, premierul a lansat Platforma România 100, care cuprinde principiile şi proiectele pe care vrea să le aplice în situația în care va rămâne prim-ministru.

Platforma ”România 100” conţine un portofoliu de 21 de proiecte naţionale pe care prim-ministrul Cioloș vrea să le deruleze, dacă va avea susţinerea politică necesară după alegerile din decembrie.

Printre aceste proiecte se află reforma administraţiei publice, construirea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria şi elaborarea unui cadru financiar multianual, care să permită derularea unor investiţii publice pe termen lung.