Home » Știri » Volkswagen va concedia 30.000 de angajați la nivel global

Volkswagen va concedia 30.000 de angajați la nivel global

Octavian Palade / 18.11.2016, 12:48
Volkswagen va concedia 30.000 de angajați la nivel global

Compania germană Volkswagen confirmă că va desfiinţa până la 30.000 de locuri de muncă la nivel mondial, aproape 5% din totalul angajaților.

Constructorul auto Volkswagen a anunțat vineri că va desfiinţa până la 30.000 de locuri de muncă la nivel global, reprezentând aproape 5% din total, economisind astfel 3,7 miliarde de euro, în cadrul unui acord cu angajaţii pentru a ieşi din scandalul emisiilor şi a investi în vehicule electrice, informează Bloomberg, citat de news.ro.

Doar în Germania, compania intenţionează să renunţe la 23.000 de locuri de muncă

Conducerea constructorului auto german a acceptat să nu facă însă concedieri până 2025, restructurarea urmând să aibă loc prin plecări naturale.

”Este un mare pas înainte, poate cel mai mare din istoria companiei”, a spus directorul general al mărcii VW, Herbert Diess, într-o conferinţă de presă la Frankfurt.

Acest acord, care prevede creşterea cu 25% a productivităţii la fabricile germane, este esenţial pentru eforturile de restructurare ale VW, după izbucnirea scandalului emisiilor, în luna septembrie anul trecut.

În urma acestor informaţii, acţiunile VW au crescut cu 1% la bursa din Frankfurt.

Volkswagen a anunțat de asemnea, ca o concesie făcută angajaţilor, că a acceptat să construiască două modele integral electrice la fabrici din Germania, unul la Wolfsburg şi altul la Zwickau.

Producătorul auto, care are 624.000 de salariați la nivel mondial, va angaja până la 9.000 de persoane în proiecte viitoare, precum vehiculele electrice şi crearea de funcţii digitale.

Compania germană are 120 de fabrici unde lucrează peste 600.000 de angajaţi, din care 270.000 în Germania.

„Firma constructoare a demarat un program de eficientizare care afectează toate domeniile, inclusiv costurile cu personalul”, au declarat oficiali ai constructorului auto.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.