Home » Știri » Vulturii aurii au fost antrenați de armată să doboare drone suspecte

Vulturii aurii au fost antrenați de armată să doboare drone suspecte

Sebastian Rotaru / 16.02.2017, 17:42
Vulturii aurii au fost antrenați de armată să doboare drone suspecte

Dacă ai vrea să distrugi o dronă, pentru ce soluție ai opta? O bazooka sau poate niște proiectile? Ce ai zice de ceva mai puțin tehnologizat, cum ar fi vulturii aurii special dresat pentru asta?

Armata franceză a descoperit că soluția de bază pentru a distruge dronele a fost vulturul auriu. Aceștia au demonstrat în decursul acestei săptămâni cele mai bune abilități ale celor patru noi recruți din armata Franței. Vulturii aurii au fost capabili să localizeze, să caputreze și să doboare o dronă în doar câteva secunde, scrie digitaltrends.com.

Păsările prădătoare, care au început să fie antrenate încă de anul trecut, asociază rotorul dronelor cu o pradă delicioasă, ceea ce a făcut mai ușor ca ele să învețe să doboare dronele. Începând cu lunile care urmează, vulturii aurii vor fi folosiți în a detecta drone care zboară în zonele unde se află baze militare, majoritatea de comerț public, cum ar fi  DJI Phantom 4 Pro sau Mavric. Vulturii le vor doborî pentru ca armata să fie sigură că spațiul aerian din zona bazelor militare, aeroporturilor și închisorilor va fi unul sigur.

Unii experți în securitate cred că teroriștii ar putea folosi explozibil în drone și le vor folosi pentru a le detona în zone guvernamentale sa în zone foarte populate de oameni. Spre exemplu, în anul 2015, în timpul unui protest politic, cineva a atașat un material radioactiv de o dronă și se îndrepta spre biroul prim-ministrului Japonez din Tokyo.

Astfel, vulturii aurii vor face parte din echipa armatei și vor spraveghea spațiul aerian de Ziua Internațională a Franței sau la summitul G20, evenimte care adună într-un singur loc lideri din toată lumea.

Guvernul francez și-a dat seama că dronele reprezintă o amenințare, după ce, anul trecut, aceștia au detectat mai multe drone ciudate care se învârteau în jurul stației nucleare din Franța, dar și în zonele cu obiective turistice.

Comentând o soluție alternativă de a doborî dronele, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Franceze a spus că „în anumite situații (când drona se află deasupra unei mulțimi de oameni), aceasta nu poate fi doborâtă. Vulturii, împreună cu alte mijloace, ne pot ajuta să reperăm dronele fără să creăm pagube”.