Home » Știri » WhatsApp va spori gradul de securitate al datelor utilizatorilor

WhatsApp va spori gradul de securitate al datelor utilizatorilor

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 16:14
WhatsApp va spori gradul de securitate al datelor utilizatorilor

Aplicația WhatsApp va implementa o nouă verificare pentru a spori siguranța datelor utilizatorilor, iar aceasta pare a fi o opțiune care merită activată.

Caracteristica opțională de securitate a WhatsApp crește în mod semnificativ obstacolele peste care o terță ar trebui să treacă pentru a fura datele utilizatorului, scrie The Guardian.

Caracteristica aceasta se află în teste încă din luna noiembrie a anului trecut și este dezvoltată pe bucăți. Pentru a ajunge la o verificare prin doi pași, utilizatorii trebuie să se logheze în aplicație, să meargă la meniul de setări, să facă click pe secțiunea Contul meu si șă bifeze opțiunea „verificare prin doi pași”.

Utilizatorii care nu se înregistrează cu o adresă de e-mail în aplicație, vor avea posibilitatea să se logheze din nou în serviciu dacă uită codul de la autentificarea în doi pași. Atenție! Această mișcare poate fi făcută doar la șapte zile după ultima accesare a aplicației.

„Noi nu verificăm această adresă de e-mail pentru a-i vedea exactitatea. Vă recomandăm să folosiți o adresă de e-mail clară, deoarece există posibilitatea să rămâneți blocat în afara contului dacă vă uitați parola”, se arată într-un comunicat al WhatsApp.

„După șapte zile, numărul tău va putea să fie verificat din nou de către WhatsApp, fără a neceista o parolă, dar vei pierde toate mesajele care sunt în așteptare – apoi vor fi șterse permanent. Dacă numprul tău este reverificat de către WhatsApp după 30 de zile de la ultima accesare a aplicației și parola nu a fost introdusă (n.red – de către utilizator), contul va fi șters definitiv, iar unul nou va fi creat automat după ce reverificarea a avut succes”, a conchis WhatsApp.