Home » Știri » YouTube transmite LIVE o eclipsă de Lună și trecerea unei comete [VIDEO]

YouTube transmite LIVE o eclipsă de Lună și trecerea unei comete [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 10:35
YouTube transmite LIVE o eclipsă de Lună și trecerea unei comete [VIDEO]

Pregătiți-vă! Vineri au loc două evenimente astronomice importante, o eclipsă de Lună și trecerea unei comete vor fi vizibile din mai multe locuri de pe glob, inclusiv de la noi.

Această eclipsă de Lună și trecere a cometei vor putea fi văzute pe cer în data de 10 februarie seara. În primul rând, să sperăm că cerul va permite asta. O eclipsă de Lună va fi prima vizibilă și va fi una penumbrială- eclipsă care are loc atunci când Soarele, Pământul și Luna se alinează într-o linie aproape perfectă. Acest lucru face ca Pământul să blocheze o parte din lumina Soarelui, iar ea nu mai ajunge direct la Lună, ceea ce o face să apară puțin întunecată și cu umbre pe margini, scrie iflscienc.com.

Eclipsa de Lună poate fi văzută ușor din estul Americii de Nord, America de Sud și de Nord, Europa, Africa și vestul Africii, în intervalul orar din fiecare parte a mizului nopții. Americanii din centru și nord o vor putea vedea la ora la care răsare Luna, iar Soarele a apus. În vestul Americii va fi mai greu de văzut, dar, spre finalul orelor de noapte, Luna se va zări puțin stinsă.

Ei bine, în timp ce toată lumea se uită după o eclipsă de Lună, cometa 45P va fi vizibilă, tot vineri, după ce Soarele apune, așa cum s-a putut vede și în ultimele doup luni. Potrivit NASA, cometa va fi foarte vizibilă sâmbătă, pe data de 11 februarie, când va trece la aproximativ 11,9 milioane de kilometri deasupra Pământului. Aceasta se va putea vedea în vestul cerului, iar cel mai bine poate fi surprinsă printr-un binoclu sau telescop, dar după primele ore de la mizul nopții. Așa că dacă nu aveți încă un binoclu sau un telescop, grăbiță-vă să achiziționați unul, mai aveți puțin timp la dispoziție.

Pentru cine nu poate vedea cele două evenimente celeste, Observatorul Slooh va transmite live cele două evenimente. Eclipsa lunară va avea loc la ora  2:30 PM PST, 5:30 PM EST, iar cometa va fi vizibilă la ora 7:30 PM PST, 10:30 PM EST.