Home » Tehnologie & Știinta » Acest Logan electric te lasă să conduci mult și bine cu un singur „plin”

Acest Logan electric te lasă să conduci mult și bine cu un singur „plin”

George Stanciu / 25.10.2016, 12:07
Acest Logan electric te lasă să conduci mult și bine cu un singur „plin”

Dacă o mașină Tesla nu este exact ceea ce vrei, atunci acest Logan electric este, cu siguranță, mașina pe care o vrei legată la priză.

Mașinile electrice devin din ce în ce mai populare și direcția în care se îndreaptă tehnologia este cea ideală. Ce e și mai bine e că au început să apară astfel de inițiative românești care vor să promoveze condusul 100% ecologic, cea mai nouă și mai importantă fiind cea a echipei Prime Motors Industry.

Compania românească propune un Logan electric ce beneficiază de o autonomie mult mai mare decât ne-am aștepta, un singur ”plin” fiind util pentru până la 500km de condus. Această distanță poate fi atinsă de bateria de 45kWh, dar există variante și mai mici, de 11kWh, sau de 22kWh, arată capital.ro.

Bateria din interiorul acestui Logan electric oferă o durată de viață de 25 de ani și este creată pentru condiții meteo extreme. De asemenea, compania oferă și o garanție de cinci ani pentru baterii.

Cât costă un drum la volanul acestui Logan electric

Acest nou model de Logan electric vrea să păstreze costurile cât se poate de reduse. Astfel, cu prețul pe care l-ați plăti în mod normal pentru puțin mai mult de un litru de benzină premium, 6 lei, puteți conduce 100 de kilometri. Cea mai mică baterie, cea de 11kWh, vine cu o autonomie de 125km pentru mașină.

Prețul unui Logan electric pleacă de la 15.000 de euro pentru varianta de 11kWh, urcă la 18.000 de euro pentru bateria de 22kWh și ajunge la 26.000 de euro pentru varianta de 45kWh. Producătorii acestei mașini așteaptă deja comenzi din partea celor interesați, având în vedere că omologarea acestora la Registrul Auto Român se face fără niciun fel de problemă.