Home » Tehnologie & Știinta » Care au fost cauzele morții la americani în ultimii 35 de ani

Care au fost cauzele morții la americani în ultimii 35 de ani

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 16:33
Care au fost cauzele morții la americani în ultimii 35 de ani

Sunt un milion și una de cauze care te pot omorî, iar într-o zi, una dintre ele o va și face, deci, ceea ce trebuie să faci, este să nu te mai gândești la ea și să trăiești momentul.

Dacă ce am spus mai sus nu te ajută, atunci poți arunca un ochi pe Jurnalul Asociației de Medicină din America, studiu care arată cum tendințele în cazul morții s-au schimbat în fiecare țară din SUA, în ultimele trei decenii și jumătate și îți poate spune, probabil, care va fi și soarta ta.

Analizând datele din Sistemul Național de Statistici Vitale, autorul studiului a descoperit aproape 80,5 milioane de registre ale decedaților, între 1 ianuarie 1980 și 31 decembrie 2014. Apoi au împărțit rezultatele pe cauzele deceselor și au descoperit 21 de cauze comune care au produs decese în perioada mai sus menționată, anunță iflscience.com.

Din 2014, bolile cardiovasculare au devenit cele mai aprige cauze ale morții, adică 147 de oameni din 100.000 au murit din cauza asta. Văzând cum asta variază de-a lungul a 3,100 de regiuni, cercetătorii au descoperit că această cauză specială a deceselor este cea mai răspândită de-a lungul jumătății de sud a Râului Mississippi.

Autoagresiunea și violențele interpersonale au ucis mai multe persoane în în sud-estul regiunilor din SUA. În altă ordine de idei și rata sinuciderilor a crescut cu 131% – mai mult decât în orice altă țară din SUA – în Kusilvak, Alaska, în timp ce studiul era în curs.

Rata mortalității datorată afecțiunilor psihice și abuzului de substanțe a crescut mai mult de 99% în unele regiuni ale țării, între 1980 – 2014 și cu peste 188% în toată țara.

Cel mai mare șoc vine din Clermont County, Ohio și Boone County, West Virginia, unde rata mortalității datorată afecțiunilor psihice și abuzului de substanțe a crescut cu 2,206% și respectiv 2,030%.

În Owsley County, Kentucky, rata mortalității din cauza cancerului a crescut cu 46%, în timp ce în Aleutians East Borough in Alaska a scăzut cu 58%, făcând ca aceste țări să fie cele cu rata cea mai mare și mică de decese în caz de cancer din SUA.