Home » Tehnologie & Știinta » Cât de puțin costă un iPhone X când iese din fabrică!

Cât de puțin costă un iPhone X când iese din fabrică!

Redactia Știri / 19.09.2017, 14:00
Cât de puțin costă un iPhone X când iese din fabrică!

Deși iPhone X costă o mie de dolari, fabricarea celui mai râvnit smartphone din prezent costă cam la jumătate. Există și o explicație care justifică acest lucru, scriu cei de la Playtech.ro.

Cei de la Apple au reușit să ducă tehnologia în materie de smartphone la un nivel ridicat și asta se vede în prețul de achiziție al noului iPhone. Pe 12 septembrie compania a anunțat că iPhone X va fi comercializat cu 999 de dolari. În România, prețul iPhone X ajunge la peste 5.000 de lei. Cu toate astea, valoarea totală a pieselor, luate una câte una, nu depășesc câțiva zeci de dolari.

Dacă ne gândim și la celelalte aspecte care țin de fabricarea telefonului, logistica, cercetarea, dezvoltarea, dar mai ales reclama pe care o fac  acestuia, compania are o justificare, într-un fel, pentru banii pe care îi cere pentru un iPhone X.

Cu toate că iPhone X este asamblat în China, pentru mâna de lucru ieftină, deci și costuri reduse, cele câteva sute de dolari rămași acoperă și aceste cheltuieli. Angajații, fabrica sau resursele materiale se adaugă componentelor și echivalează diferența dintre prețul real al unui iPhone X și cel de pe raft. De asemenea, mai e și transportul și distribuția spre puncte cheie din țările în care e prezentă oficial.

Vezi AICI ce preț real are iPhone X când e produs în China!