Home » Tehnologie & Știinta » Cel mai bun test de inteligență este și cel mai scurt

Cel mai bun test de inteligență este și cel mai scurt

George Stanciu / 09.11.2016, 13:21
Cel mai bun test de inteligență este și cel mai scurt

Cel mai bun test de inteligență nu trebuie să conțină zeci de întrebări din ce în ce mai complicate pentru a fi eficient.

Aparent, testul de reflecție cognitivă, sau CRT, ar putea fi cel mai bun test de inteligență disponibil, fiind și cel mai scurt pe care îl avem la dispoziție. Acesta are doar trei întrebări și este creat pentru a analiza abilitatea unui om de a identifica faptul că o problemă poate fi mai dificilă decât pare, la prima vedere. Cu cât descoperi asta, dar și răspunsurile, mai repede, cu atât ar trebui să fii mai inteligent.

Acestea sunt întrebările celui mai bun test de inteligență

  1. O minge și o bâtă costă împreună 1 leu și 10 bani. Bâta costă cu 1 leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de mașini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceștia acoperă jumătate din lac?

Cele mai întâlnite răspunsuri la testul de inteligență

Majoritatea celor ce răspund la aceste întrebări spun 10 bani, 100 de minute și 24 de zile, dar aceste răspunsuri sunt greșite. Mai jos descoperiți, de fapt, răspunsurile reale.

 

 

 

 

  1. Mingea costă 5 bani.
  2. Ar dura 5 minute ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte
  3. Nuferii ar acoperi jumătate din lac în 47 de zile

Un sondaj efectuat pe 3.500 de oameni, arată că 33% dintre cei chestionați au greșit toate cele trei întrebări, iar 83% dintre aceștia au greșit cel puțin o întrebare.

Firește, testul are și dezavantaje, fiind mult prea concis și având o variație foarte scăzută a raționamentelor. Cu toate acestea, doar 48% dintre studenții de la MIT, care au luat parte la sondaj, au descoperit răspunsul la cele trei întrebări, arată indy100.com.