Home » Tehnologie & Știinta » Concedieri Microsoft: începutul unui program salvator

Concedieri Microsoft: începutul unui program salvator

Luminita Nitoiu / 23.01.2017, 11:52
Concedieri Microsoft: începutul unui program salvator

Anul 2017 este unul care va marca un șir nefericit de concedieri Microsoft. Gigantul IT nu mai este ce era odată, adică o companie solidă, cu profituri astronomice în toate domeniile activității sale.

Seria de concedieri Microsoft va cuprinde 2850 de angajați, care își vor pierde locul de muncă în prima jumătate a acestui an, până la 30 iunie. Compania din Redmond întâmpină dificultăți financiare majore, care vor determina începerea restructurărilor chiar din această săptămână, când 700 de salariați vor avea contractele de muncă întrerupte. Vor urma mai multe valuri de concedieri, până la nivelul de aproape 3000 de persoane.

Toate zonele de activitate vor fi afectate de concedieri la Microsoft, nu vor fi vizate doar anumite departamente. Se va începe cu reorganizarea echipelor de vânzări, dar vor fi restructurate și departamentele de marketing, resurse umane și se va ajunge chiar până la inginerie, finanțe și nu numai.

Necesitatea restructurării angajaților a fost exprimată încă de anul trecut, cu ocazia unui raport fiscal. Este foarte probabil ca procesul să fi început deja din 2016 și să nu fi ajuns în presă datorită valurilor mici în care a fost pus în practică. Săptămâna aceasta, însă, 700 de oameni vor fi concediați.

Raportat la numărul de angajați Microsoft existent la nivel global, de aproximativ 113.000 de persoane care activează în cadrul companiei, nivelul vizat al restructurărilor nu este foarte ridicat., de aproximativ 2,5%. Șefii companiei speră ca prin această măsură să poată spori marja de profit Microsoft în acest an. La finalul primului trimestru fiscal din 2017 vom vedea dacă se și prefigurează un rezultat concret în acest sens.

Concedieri Microsoft: un deznodământ logic

Compania fondată de Bill Gates a înregistrat mai multe eșecuri de marketing și producție în ultimii ani.

Windows Vista a rămas în istoria Microsoft ca un eșec major, pe care, paradoxal și complet inutil, compania s-a luptat timp de cinci să îl transforme într-un succes. Suportul tehnic pentru Windows Vista a fost suspendat în 2012.

Windows Phone a fost un alt insucces sonor, pe care oficialii companiei, de asemenea, s-au străduit cu eforturi financiare colosale să îl transforme într-o reușită. Totul a fost însă o pierdere de marketing imensă și o concentrare complet ineficientă a eforturilor inginerești, care a avut ca deznodământ pierderea oricărui avantaj competitiv pe piața telefoanelor mobile. Declarația lui Satya Nadella, din toamna lui 2016, a arătat o asumare tardivă a acestui eșec.